Prăjitura Raffaelo: delicată, aromată și foarte ușor de făcut

40

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele:

Ingrediente:

Pentru blat 1:

  • 200 g  zahăr
  • 100 ml ulei
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 200 g făină
  • 1 plic praf copt

Pentru blat 2:

  • 5 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 2 linguri făină
  • 1/2 plic praf copt

Pentru cremă:

  • 500 ml frișcă lichidă (CremePatiserie sau Hulala)
  • 400 gr ciocolată albă
  • 1 plic de gelatină

Mod de preparare:

Blat 1:

Ouăle se separă, gălbenușurile se freacă cu 100 g zahăr, laptele și uleiul.

Albușurile se bat spumă cu cele 100 g zahăr rămase, se amestecă cu gălbenușurile și în final cu făina amestecată cu praf de copt. Totul se toarnă într-o tavă cu hârtie de copt și se coace.

Blat 2:

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până ce spuma este tare. Se adaugă nuca de cocos și făina amestecată cu praful de copt. Compoziția se coace în aceeași tavă în care ați copt și primul blat.

Crema pentru prăjitura Raffaello:

Frișca se pune într-o crăticioară și se pune pe foc, se lasă să se încălzească și se adaugă ciocolată răzuită. Se amestecă încontinuu până aceasta s-a topit (să nu dea mult în clocot.) Frișca se lasă să se răcească, apoi se pune la frigider câteva ore, după care se bate bine cu mixerul. Gelatina se dizolvă în apa rece, apoi se topește pe foc. După ce s-a răcit puțin se adaugă la frișca mixată.

Asamblare Prăjitura Raffaello:

Se așează blatul 1 în tava de asamblat, se însiropează puțin și se întinde jumătate din crema de ciocolată.

Apoi se pune blatul 2 (cel cu nuca de cocos). Deasupra se întinde cealaltă jumătate de cremă și se presară nucă de cocos din belșug.

Prăjitura Raffaello se lasă la rece până ce se întărește crema.