Ingrediente:
- 3 ouă
- 130 gr unt (unt cu 80% grăsime, dar puteți folosi și unt cu 65% grăsime)
- 100 gr pudră de ciocolată (eu am mixat o ciocolată scoasă de la frigider, prin robot)
- 150 gr făină
- 150 gr zahăr
- 50 gr cacao
- 2 linguri smântână grasă
- 2 lingurițe praf de copt
- zahăr vanilat
- puțină sare
Mod de preparare:
Mixează untul la temperatura camerei împreună cu zahărul.
Nu te opri până ce zahărul nu e diluat complet și ai obținut un amestec spumos.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, peste crema de unt și mixează.
În crema obținută adaugă făina amestecată cu cacaua și praful de copt, pudra de ciocolată, și omogenizează. Spre final adaugă smântâna.
Mixează spumă albușurile. Adaugă 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizează, adaugă albușurile rămase și amestecă ușor, de jos în sus.
Într-o tavă de 18/26 cm pune hârtie de copt, pune compoziția lingură cu lingură, nivelează și dă tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 minute.
Fă proba cu scobitoarea și dacă e gata și scobitoarea e curată; opreste aragazul, dacă nu, mai lasă 5 minute la foc mic.
Când s-a răcit, porționeaz-o și fie îi pui glazură, fie nu, cum dorești.
Glazura: 100 gr ciocolată neagră topită împreună cu 80 ml frișcă lichidă).