Supă de ceapă

21

Ingrediente:

  • 50 grame unt
  • 6 cepe (atât rosii, cât și albe)
  • 3 căței de usturoi
  • 500 ml apă
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • sare și piper
  • 3 linguri vin alb sec sau demisec
  • câteva felii de pâine Ciabatta
  • parmezan răzuit

Mod de preparare:

Se pune untul la topit în care se călește ceapa tăiată cubulețe și usturoiul întreg (să nu se ardă).

Se lasă la călit până ceapa devine transparentă. După ce s-a călit, se pune făina, amidonul de porumb, sarea și piperul.

Se lasă 1 minut până se omogenizează, apoi se toarnă vinul, se mai lasă 1 minut, după care se pune apa.

Se fierbe 15-20 de minute până supa devine mai densă.

Când este gata, se așează în boluri rezistente la căldură pentru că se vor așeza în cuptorul prealabil încins, peste supă așezându-se 2 felii de pâine cu cașcaval răzuit deasupra. La cuptor se lasă până cașcavalul de deasupra este topit.

Poftă bună!