Ingrediente:
- 50 grame unt
- 6 cepe (atât rosii, cât și albe)
- 3 căței de usturoi
- 500 ml apă
- 1 lingură făină
- 1 linguriță amidon de porumb
- sare și piper
- 3 linguri vin alb sec sau demisec
- câteva felii de pâine Ciabatta
- parmezan răzuit
Mod de preparare:
Se pune untul la topit în care se călește ceapa tăiată cubulețe și usturoiul întreg (să nu se ardă).
Se lasă la călit până ceapa devine transparentă. După ce s-a călit, se pune făina, amidonul de porumb, sarea și piperul.
Se lasă 1 minut până se omogenizează, apoi se toarnă vinul, se mai lasă 1 minut, după care se pune apa.
Se fierbe 15-20 de minute până supa devine mai densă.
Când este gata, se așează în boluri rezistente la căldură pentru că se vor așeza în cuptorul prealabil încins, peste supă așezându-se 2 felii de pâine cu cașcaval răzuit deasupra. La cuptor se lasă până cașcavalul de deasupra este topit.
Poftă bună!