VIDEO. Este stare de război în Israel. Gruparea teroristă Hamas a lansat un atac cu 5.000 de rachete în centrul și sudul țării. 22 de morţi și peste 250 de răniți.

547

Clipe de groază la prima oră a dimineții pentru locuitorii din Israel. O ploaie de rachete a fost lansată din partea Palestinei, iar sirenele de avertizare au început să răsune instant în tot Tel Avivul. Din păcate, atacatul cu rachete s-a soldat cu multe victime, inclusiv cu persoane decedate.

Este stare de război în Israel, după ce mai multe rachete trimise din partea Palestinei au făcut prăpăd la primele ore ale dimineții. Deși este mult prea devreme pentru un bilanț, totuși, au fost înregistrate până acum mai multe victime.

Cel puțin 22 de israelieni au fost uciși după atacul fără precedent al palestinienilor. Alţi peste 250 de oameni au fost răniţi.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este în război cu militanții Hamas care conduc Fâșia Gaza. “Suntem în război şi vom câştiga!”, afirmă premierul într-un mesaj adresat israelienilor.

Militarii mişcării palestiniene de la Hamas au intrat în Israel din Gaza pe uscat, pe mare și pe calea aerului folosind parapanta, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării IDF Richard Hecht.

Palestina a lansat unul dintre cele mai mari atacuri asupra Israelului din ultimii ani, lansând în această dimineață baraje de rachete. Țintele au fost zonele de sud și de centru ale Israelului. Starea de urgență a fost activată imediat, iar în Tel Aviv au sunat sirenele de avertizare.

Atacul teroriștilor palestinieni din Fâșia Gaza a început a ora 6:30 dimineața, ora locală și a durat aproape 30 de minunte, suficient cât să provoace un adevărat dezastru. Peste 5.000 de rachete au zburat întreaga dimineață spre centrul și sudul țării.

Teroriștii împușcă pe oricine le iese în cale

Atacul cu rachete a fost continuat de un adevărat dezastru și carnagiu pe străzile din Israel. Teroriștii au mers pe stradă înarmați și au început să împuște atât oamenii, cât și polițiștii.

Autoritățile din Israel le-au recomandat locuitorilor să se adăpostească în refugii antiaeriene pentru a fi în siguranță.

Mohammad Deif, comandantul operațiunii militare a grupării Hamas a anunțat atacul său la un post de televiziune, îndemnându-i pe palestinienii de peste tot să lupte. Deif a numit această ploaie de rachete ca fiind începutul „Operațiunii Furtuna Al-Aqsa”

„Aceasta este ziua marii bătălii care va pune capăt ultimei ocupări”, a spus el în timp ce a ordonat să fie lansate 5.000 de rachete către Israel.

În timp ce teroriști atacată Israelul, premierul Benjamin Netanyahu a programat o întâlnire la Tel Aviv cu toți șefii de securitate.