Veste bună pentru pensionari! Aceștia pot beneficia gratuit de un sejur all inclusive de 16 zile

834

Pensionarii încă mai pot primi bilete de tratament, deoarece foarte multe au rămas nerepartizate.

Biletele de tratament balnear care nu au fost alocate se vor redistribui zilele acestea.

Multe bilete de tratament au rămas nerepartizate

Biletele dedicate pensionarilor se acordă fie gratuit, fie reduse cu 50%. Cei ce nu plătesc prețul integral primesc un ajutor din partea statului în vederea achiziționării tichetului la un preț mai mic.

Chiar dacă, la începutul lui martie, s-a transmis faptul că 120.000 de seniori din România vor primi bilete pentru tratamente balneare, acestea nu au fost ridicate de către toți beneficiarii. În consecință, redistribuirea tichetelor a început în mai multe județe.

Valoarea unui bilet de tratament este de 2.600 de lei și acoperă cazarea, cât și toate cele trei mese zilnice. Nu în ultimul rând, printr-un bilet, bătrânii beneficiază de tratament balnear.

Cum puteți solicita bilete de tratament balnear

Pentru a solicita bilete de tratament balnear, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii trebuie să completeze o cerere, pe care o pot descărca de pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice. Cererea trebuie completată în mod corect și cu toate informațiile necesare, apoi trebuie depusă la sediul instituției sau trimisă prin poștă.

La Bistrița-Năsăud, vârstnicii se pot prezenta la Casa de Pensii pentru a-și revendica tichetele, căci noua serie tocmai ce a ajuns.

,,Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate un număr de 116 bilete de tratament balnear aferente seriei 14/2023, cu intrare începând cu data de 27.09.2023, pentru următoarele stațiuni:

Băile 1 Mai, Bizușa, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Herculane, Moneasa, Ocna Șugatag, Olănești, Saturn, Slănic Moldova, Sovata, Tășnad, Turda, Tușnad și Vatra Dornei.

Acestea se pot ridica de la sediul instituţiei noastre zilnic, conform programului de lucru cu publicul, de luni până joi între orele 8:30-15:00, vineri între orele 8:30-13.00 până la data de 18.09.2023. Redistribuirea biletelor de tratament neridicate va avea loc la data de 19.09.2023 începând cu ora 8:30”, a anunțat CJP, citată de România TV.

Ce include biletul de tratament

De asemenea, și Casei Județene de Pensii Sălaj i-au fost distribuite 125 de tichete pentru tratament. Acestea pot fi ridicate de la ghișeele instituției până la 15 septembrie, iar din 27 septembrie beneficiarii pot profita de ele.

Cele 125 de bilete pot fi utilizate în stațiunile: Vatra Dornei; 1 Mai; Bizușa; Buziaș; Călimănești; Saturn; Ocna Șugatag; Tășnad; Herculane; Moneasa; Covasna; Felix; Geoagiu.

Valoarea unui bilet de tratament este de 2.600 de lei și acoperă cazarea, cât și toate cele trei mese zilnice. Nu în ultimul rând, printr-un bilet, bătrânii beneficiază de tratament balnear.