Ultimă oră: alerta în întreaga Europă. România este şi ea vizată

2352

„Stiam ca va veni aceasta zi”. Furnica rosie de foc, una dintre cele mai invazive specii din lume, ajunge in Europa

Alertă pe tot continentul! România este şi ea vizată! Furnica roşie de foc, una dintre cele mai invazive specii din lume, a ajuns pentru prima dată în Europa.

Peste un milion de insecte au fost descoperite în Italia şi nu este exclus să ajungă şi la noi în ţară. Aceste furnici au o faimă îngrozitoare. Provoacă alergii grave şi rod până şi cabluri electrice.

Furnica rosie de foc, una dintre cele mai invazive specii din lume, a fost descoperita pentru prima data in Europa, potrivit unui nou studiu.

Teribilele insecte au ajuns în Italia de la peste 10 mii de kilometri distanţă, din America de Sud.

Cornelia Crîşmaru, reporter Observator: În Sicilia, în apropiere de orașul Siracuza, cercetătorii au identificat, pe o suprafaţă de numai 5 hectare, 88 de cuiburi de furnici roșii de foc.

Potrivit studiului demarat imediat, insectele ar fi ajuns în regiune purtate de vânt din zona portului comercial.

Din cauza încălzirii globale, furnicile roşii de foc s-ar putea răspândi în toată Europa.

Sunt vizate inclusiv zone metropolitane precum Barcelona, ​​Roma, Londra, Paris, dar şi Bucureşti ar putea fi ţinta temutelor insecte.

Adrian Bîlbă – doctor în științe și biolog: Există această posibilitate, în sudul României, ca această furnică să se adapteze.

Ele sunt termofile şi au nevoie de un mediu mai călduţ puţin. Şi oraşele le oferă aceste condiţii, sunt mai calde cu 4, 5 grade uneori faţă de restul zonei.