Toto Cutugno a murit

417

A murit Toto Cutugno. Cântărețul avea 80 de ani și era internat de mai multe luni în spital

Artistul suferea de cancer metastatic la prostată, iar starea sa s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice.

Cutugno a suferit în trecut o operație de cancer la prostată și extirparea unui rinichi.

Managerul său, Danilo Mancuso, a declarat pentru ANSA că „starea cântărețului s-a agravat în ultimele luni”.

Salvatore “Toto” Cutugno a fost un cântăreț, compozitor și producător muzical italian. S-a născut pe 7 iulie 1943 în Fosdinovo, Italia. El este cunoscut mai ales pentru hiturile sale pop și melodii romantice, precum și pentru succesul său internațional.

Toto Cutugno a început să-și facă cunoscută muzica în anii ’70 și a câștigat faimă în Italia în calitate de interpret și compozitor. Însă, cel mai mare succes internațional l-a avut în anii ’80, odată cu melodia “L’Italiano”, care a devenit un hit și în afara Italiei.

Această melodie a devenit emblematică pentru el, consolidându-i statutul de artist de talie mondială.

“L’Italiano” a transmis o mândrie distinctă pentru cultura și limba italiană și a fost imediat adoptată de public. Succesul acestei melodii i-a adus recunoaștere internațională și o bază solidă de fani.

Această piesă a fost interpretată în principal în limba italiană și a devenit emblematică pentru cultura și muzica italiană.

Un alt mare succes al său a fost cântecul “Insieme: 1992”, cu care a câștigat Concursul Muzical Eurovision în 1990 pentru Italia. Această piesă promova unitatea europeană și a devenit extrem de populară în întreaga Europă.

De-a lungul carierei sale, Toto Cutugno a lansat numeroase albume și a avut hituri în Italia și în străinătate. Stilul său muzical îmbină elemente pop, baladă și muzică ușoară. El a fost apreciat pentru vocea sa profundă și pentru compozițiile sale sensibile.

Toto Cutugno a avut o influență semnificativă asupra muzicii italiene și europene în general, fiind considerat unul dintre artiștii de marcă ai genului său.

Cariera sa muzicală s-a întins pe decenii și a lăsat o amprentă puternică în industria muzicală.