Tort de mere cu cremă de zahăr ars si cacao

338

Ingredientele pentru Blat:

Făină 30 grame
Zahăr 40 grame
Albușuri 4 bucăți
Cacao 20 grame
Gălbenușuri 4 bucăți

Ingredientele pentru Crema de zahar ars cu mere:

Lapte 500 ml
Zahăr pentru caramelizat 10 linguri
Ouă 4 bucăți
Unt 20 grame
Zahăr 120 grame
Mere 6 bucăți

Prepararea Tortului

Punem 10 linguri de zahăr intr-o oala și lasăm pe foc până zaharul se caramelizează. Amestecam continuu cu o lingura de lemn dar nu lasam prea mult ca sa nu se afume zaharul. Folosim apoi un bol cu diametru de 20 cm si adanc de 10 cm in care turnam zaharul topit si il intindem bine atat pe margini cat si pe fundul bolului. Lasam se se raceasca. Posibil sa se formeze crapaturi dar este normal

Curatam merele de coaja si scoatem cotorul si apoi le taiem in cuburi. Le punem intr-o tigaie, adaugam 20 gr de unt si le calim bine pana cand se inmoaie si nu mai lasa apa. Apoi le punem in vasul cu zahar topit pe pareti.

Preparam apoi crema de zahar ars. Amestecam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele laptele si mixam bine. Turnam amestecul peste bucatile de mere care se vor ridica la suprafata. Bagam vasul la cuptor la 180 gr circa 40 minute.

Batem albusurile cu zaharul intr-un bol pana se formeaza spuma. Adaugam apoi galbenusurile si faina amestecata cu cacao. Turnam amestecul peste crema de zahar ars cu mere si bagam iar vasul in cuptorul incins la 189 grade pentru 40 de minute.

Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam la racit maxim 2 ore dar sa nu se raceasca chiar complet. Apoi dezlipim tortul de pe marginile vasului si il rasturnam pe un platou. Il lasam sa se raceasca complet. Blatul va absorbi singur crema de zahar ars.

Sa aveti spor la gatit si Pofta buna!