Tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao

1623

Vă prezentăm o rețetă simplă și ușor de preparat, dar cu un gust sublim:

Tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao

Tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. O nebunie de desert!

Ingrediente

Ingredientele pentru Blat

  • 30 g făină
  • 40 g zahăr
  • 4 buc albușuri de ou
  • 20 g cacao
  • 4 buc gălbenușuri

Ingredientele pentru Crema de zahăr ars

  • 500 ml lapte de vacă
  • 10 linguri zahăr pentru caramelizat
  • 4 buc ouă
  • 20 g unt
  • 120 g zahăr
  • 6 buc mere

Mod de preparare

Prepararea tortului.

  • Punem 10 linguri de zahăr într-o oală și lăsăm pe foc până zahărul se caramelizează. Amestecăm continuu cu o lingură de lemn, dar nu lăsăm prea mult ca să nu se afume zahărul. Folosim apoi un bol cu diametru de 20 cm și adânc de 10 cm în care turnăm zahărul topit și îl întindem bine atât pe margini cât și pe fundul bolului. Lăsăm să se răcească. Posibil să se formeze crăpături, dar este normal
  • Curățăm merele de coajă și scoatem cotorul și apoi le tăiem în cuburi. Le punem într-o tigaie, adăugăm 20g de unt și le călim bine până când se înmoaie și nu mai lasă apă. Apoi le punem în vasul cu zahăr topit.

Prepararea cremei de zahăr ars.

  • Amestecăm ouăle cu zahărul, apoi adăugăm laptele și mixăm bine. Turnăm amestecul peste bucătile de mere care se vor ridica la suprafață. Băgăm vasul la cuptor la 180 grade, circa 40 minute.
  • Batem albușurile cu zahărul într-un bol până se formează spuma. Adăugăm apoi gălbenușurile și făina amestecată cu cacao. Turnăm amestecul peste crema de zahăr ars cu mere și băgăm iar vasul în cuptorul încins la 189 grade pentru 40 de minute.
  • După ce îl scoatem din cuptor îl lăsăm la răcit maxim 2 ore, dar să nu se răcească chiar complet. Apoi dezlipim tortul de pe marginile vasului și îl răsturnăm pe un platou. Îl lăsăm să se răcească complet. Blatul va absorbi singur crema de zahăr ars.

Să aveți spor la gătit și Poftă bună!