Tânăra din SUA, vinovată de accident mortal, primește sentință de închisoare pe viață

1459

Un tragic accident auto petrecut in iulie 2022 a avut un deznodamant socant in urma pronuntarii sentintei de catre un tribunal din Cleveland. Mackenzie Shirilla, o tanara in varsta de 19 ani, a fost condamnata la inchisoare pe viata pentru provocarea accidentului care a dus la decesul a doua persoane. Incidentul s-a petrecut in timp ce tanara se afla sub influenta substantelor interzise, fapt care a amplificat consecintele tragice ale evenimentului.

In ziua fatidica, Mackenzie a pierdut controlul volanului si a intrat cu masina intr-un zid, iar impactul a fost atat de puternic incat doi tineri – iubitul sau si o alta persoana – si-au pierdut viata pe loc.

Cu toate acestea, tanara a scapat nevatamata, ceea ce a alimentat si mai mult indignarea publicului si a autoritatilor. Dupa analizarea probeleor, politistii au descoperit ca Mackenzie avea in sange THC, unul dintre compusii canabinoizi din planta de canabis, si conducea cu o viteza de 160 km/h.

Investigatia a dezvaluit faptul ca accidentul a fost provocat intentionat, naucitoarea decizie a tanarei avand la baza o serie de dispute cu iubitul ei. Aceasta descoperire a adus cazul intr-o noua lumina, iar procesul legal a devenit un subiect de mare interes public si a atras atentia instantei de judecata si a mass-media.

Saptamana trecuta, judecatoarea Nancy Margaret Russo a facut o declaratie tulburatoare in legatura cu intentia lui Mackenzie de a provoca accidentul: „Ea a avut o misiune si a executat-o cu precizie. Decizia a fost moartea”. Aceste cuvinte nu au facut decat sa adanceasca si mai mult socul si indignarea comunitatii locale.

In ciuda asteptarilor, sentinta finala a fost pronuntata saptamana aceasta de catre un judecator din Cleveland, aducand un nou soc pentru tanara vinovata. Aceasta a fost condamnata la doua pedepse de inchisoare pe viata, una pentru fiecare victima. Cu toate acestea, exista o mica speranta pentru Mackenzie, care poate solicita eliberarea conditionata dupa o perioada minima de 15 ani de detentie.

Decizia judecatorului a fost insotita de o declaratie care a provocat noi controverse: „Inteleg ca durerea din aceasta sala vrea sa impun cea mai dura pedeapsa. Dar nu cred ca ar fi o sentinta potrivita, pentru ca chiar cred ca Mackenzie nu va iesi in 15 ani”.

Aceasta afirmatie a starnit noi reactii din partea familiilor victimelor, care considera ca pedeapsa primita de tanara nu este suficienta pentru a aduce dreptatea si a compensa pierderea celor dragi.

Soarta tanarului Vlad Pascu in urma tragediei din 2 Mai

Cazul tragic al tinerei Mackenzie Shirilla a reamintit opiniei publice de o alta tragedie recenta petrecuta in Romania, in statiunea 2 Mai. Vlad Pascu, un tanar in varsta de 23 de ani, a provocat un accident mortal in urma caruia doi tineri si-au pierdut viata.

Acesta se afla sub influenta drogurilor in momentul incidentului, iar autoritatile au descoperit mai multe abateri ale politistilor care au dus la producerea tragediei.

In acest context, intreaga tara este cu ochii pe cazul lui Vlad Pascu si se intreaba care va fi pedeapsa pe care o va primi. Exista voci care sustin ca, datorita notorietatii familiei sale, tanarul ar putea avea parte de tratament preferential si ca acesta va face tot posibilul pentru a scapa de o pedeapsa severa.

Intre timp, opinia publica este divizata in ceea ce priveste pedeapsa potrivita pentru un astfel de caz. Unii cred ca Vlad Pascu ar trebui sa primeasca o pedeapsa exemplara, care sa serveasca drept avertisment pentru ceilalti conducatori auto care se afla sub influenta drogurilor.

Insa, exista si voci care considera ca tanarul ar trebui sa primeasca o sansa la reintegrarea in societate, avand in vedere faptul ca este tanar si poate sa isi indrepte greseala.

Deznodamantul acestui caz va fi asteptat cu mare interes de catre opinia publica si va reprezenta o noua piatra de incercare pentru sistemul judiciar romanesc.