Stere Halep, revoltat dupa ce Simona a fost suspendata pe 4 ani: „100 de ani sa ii dea…”

612

Stere Halep a dat prima sa declaratie dupa ce ITIA (Agentia Internationala pentru Integritate in Tenis) a anuntat suspendarea Simonei Halep pentru o perioada de patru ani, din cauza incalcarii regulilor antidoping.

Tatal campioanei mondiale sustine cu hotarare ca niciun lucru si nimeni din lume nu ar putea sa-l convinga de vinovatia fiicei sale.

Stere Halep, cel mai infocat sustinator al Simonei, dupa sentinta aspra

Vestea venita din partea ITIA, dupa luni intregi de asteptare, care a anuntat ca Simona Halep va fi suspendata pentru patru ani din lumea tenisului, a indurerat milioane de fani, atat din tara, cat si din strainatate.

In timp ce unii reprezentanti ai sportului sustin ca Simona Halep este vinovata si ca sentinta este corecta, tatal sau jura solemn ca fiica sa nu a comis nicio greseala.

„100 de ani sa ii dea suspendare nu putem sa recunoastem asa ceva… Ca vor unii sa o scoata vinovata asta e treaba lor. Daca lucrurile merg in felul asta, pacat mare pentru toti sportivii carora li se poate intampla asa ceva. Legea internationala trebuie sa faca ceva pentru acesti oameni”, a declarat tatal Simonei Halep pentru Antena 3 CNN.

Acesta a confirmat si ca fiica sa va contesta decizia Agentiei Internationale de Integritate a Tenisului. De asemenea, Stere Halep a mentionat ca fiica sa are o stare de spirit foarte buna.

„Noi suntem curati in fata Domnului si atat”, a spus in incheiere Stere Halep.

Simona Halep a fost judecata pentru doua acuzatii de dopaj, una referindu-se la substanta roxadustat, depistata in timpul unui test de rutina efectuat la US Open 2022, iar cea de-a doua avand legatura cu pasaportul ei biologic.

Cazul de dopaj al Simonei Halep ia amploare, iar presa internațională scrie că sportiva ar fi consumat substanțe interzise și la Wimbledon 2022

Publicația The Guardian scrie că în motivarea sentinței de suspendare pe 4 ani a Simonei Halep, există bănuiala că sportiva ar fi folosit suplimentul care conține roxadustat încă din martie 2022.

”Tribunalul bănuiește că Halep s-a dopat și la Wimbledon”, este titlul dat de ziarul britanic, care prezintă partea din motivație în care Tribunalul arată că există bănuieli solide că Halep s-ar fi dopat și la Wimbledon 2022.

”O acuzație cheie a ITIA cu privire la circumstanțe agravante este că jucătoarea trebuie să fi folosit o substanță sau o metodă interzisă cel târziu din martie 2022. Cu toate acestea, deși există motive solide de suspiciune, nu suntem confortabil mulțumiți că acest lucru este așa”, se arată în motivare.

Tocmai din cauză că nu s-a putut stabili cu exactitate dacă Simona Halep s-ar fi dopat încă din luna martie, iar Tribunalul a respins cererea ITIA de a o deposeda pe sportivă de premiile și rezultatele obținute din martie 2022 și până la momentul suspendării provizorii.