Singura femeie din conducerea Hamas, Jamila al-Shanti, a fost ucisă într-un atac al armatei israeliene

92

Asasinatul este parte a campaniei israeliene care îi vizează în mod special pe oficialii organizației palestiniene, după atacul terorist din 7 octombrie, scrie Jerusalem Post.

Armata israeliană (IDF) a ucis-o pe Jamila al-Shanti, membră a Consiliului Legislativ Palestinian și prima femeie din biroul politic al Hamas, potrivit radioului Hamas, preluat de presa israeliană. Shanti, în vârstă de 68 de ani, a fost una dintre fondatoarele mișcării femeilor din Hamas și a fost căsătorită cu Abdel Aziz al-Rantisi, fondator și lider al Hamas, pe care forțele aeriene israeliene l-au ucis cu o rachetă Hellfire în aprilie 2004. O refugiată palestiniană din tabăra de refugiați Jabaliya, din Gaza, Jamila al-Shanti a fost aleasă în biroul politic al Hamas în 2021, scrie site-ul Palestine Chronicle. Biroul este cel mai înalt organism de decizie politică al mișcării.

Suheil Al-Hindi, un înalt oficial Hamas, a declarat atunci că alegerea lui al-Shanti este o dovadă a faptului că „mișcarea Hamas respectă femeile palestiniene, lupta, eroismul și sacrificiile lor”. Al-Shanti, care deține un doctorat în limba engleză, fusese aleasă în 2006 în parlament, pe lista electorală a Hamas. De la începutul războiului purtat de Israel împotriva Hamas, după atacul organizației teroriste din 7 octombrie, armata israeliană i-a vizat în mod special pe liderii grupării palestiniene.

 

 

sursa: libertatea.ro