Salata de rosii cu ceapa la borcan pentru iarna. O reteta geniala cu care iti vei cuceri familia

461

Lista de ingrediente salata de rosii:

1 kg de rosii
3-4 cepe mari
sare
piper

cateva boabe de mustar
cateva frunzed e dafin
cateva boabe de piper
apa fiarta

Cum se prepara salata de rosii:

1. Tăiați roșiile în felii destul de groase, aruncând capetele si fara sa le curățați de coajă. Curățați ceapa și tăiați-o în felii subțiri.

2. Aranjați roșiile în borcanele sterlizate, punând din când în când ceapa și stropind cu sare și piper după gust.

3. Pentru a umple borcanele bine, bateți fundul cu mâna – se vor compacta și vom obtine mai mult loc.

4. Acoperiți cu câteva boabe de piper boabe, câteva semințe de muștar și o frunză de dafin.

5. Se toarnă apă fiartă dar lasata sa ajunga calduta până aproape de plin.

6. Intr-o cratita mai mare si tapetata cu hartie si cu apa pana la borcane, se fierbe si sterlizeaza timp 5 minute. La final acoperim oala si lasam sa se raceasca.

Salata de rosii cu ceapa este gata.

Pofta buna!