Românii s-au „șmecherit”, spun patronii de pe litoral. Ce fac turiștii sosiți acolo

4102

Patronii localurilor de pe litoralul românesc par a fi tot mai nemulțumiți de turiști.

Ei susțin că turiștii s-au „șmecherit”. Iată și ce înseamnă asta, concret, în opinia lor.

Cum s-au „șmecherit” turiștii care merg pe litoralul românesc

Să fii turist „șmecher” când ajungi la mare înseamnă, de fapt, să eviți terasele și restaurantele cât de mulți poți, spun patronii.

Turiștii încep să se înghesuie numai în weekend-uri pe plajă și, ca să nu plătească mulți bani la terase sau restaurante, își cumpără băuturi și alimente din supermarket-uri, conform Știri de Cluj, și își gătesc singuri, în locul unde sunt cazați.

Nu este o practică deloc nouă, dar aparent, tot mai mulți încep să facă asta.

„Ne luăm, punem la frigider, decât să dau 15 lei pe un pahar de bere îmi iau de aici, pun la frigider şi e mult mai OK”, a spus cineva.

„E mai puţină lume. Probabil preţurile. Nu ştiu unde o să ajungem, ne permitem numai cinci nopţi”.

„Să ştiţi că preţurile mi s-au părut foarte mari. Noi am sosit luni şi cred că unde stăm noi sunt maxim 3 sau 4 camere pline”, a povestit un alt turist, conform sursei menționate mai sus.

E drept, găsești prețuri și mici, dar și foarte mari pe litoral, în funcție de condițiile pe care vrei să le ai și de locul unde vrei să mergi în vacanță.

Fiecare om e liber să aleagă dacă merge sau nu la un restaurant, sau își gătește la cazare, astfel încât, atunci când trage linie, să fie mulțumit.

Țeapă pe litoralul românesc. Ce primesc turiștii care comandă hamsii.

Hamsia prăjită cu usturoi și mămăligă se găsește peste tot pe litoralul românesc, fiind mâncarea preferată de numeroși turiști. Cu toatea astea, aceștia pot avea o mare surpriză neplăcută când vor comăanda acest fel de mâncare.

Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra faptului că mulți comercianți de la mare își păcălesc clienții și vând șprot, un pește asemănător, dar mai ieftin, în loc de hamsie. Așadar, dacă la restaurant sau cherhana o portție de hamsie cu mămăligă și usturoi costă aproximativ 30 de lei, la dughene ea poate fi cumpărate cu 10 lei/100 de grame, fiind inclus si usturoiul.

De asemenea, în pescăriile din Constanta, hamsia proaspătă prinsă costă in jur de 12 lei/kilogram. Șprotul se poate prăji intreg, așa că nu este necesară curațarea lui. În acest fel, pentru cei care vor să prepare și să vandă acest tip de pește va fi o cheltuială mai mică, muncă la fel de puțină, dar un profit mai mare