România se pregătește pentru furtuna Patricia! Cod roșu și portocaliu, emise deja în Europa

532

România se pregătește pentru furtuna Patricia! Cod roșu și portocaliu, emise deja în Europa! Iată detaliile!

Furtuna Patricia se îndreaptă către România

România se pregătește pentru furtuna Patricia, un fenomen meteorologic extrem care va lovi Europa, inclusiv România, cu rafale de până la 100 km/h, temperaturi scăzute și ploi abundente.

Canicula, preluată de furtuni și ploi

După o perioadă toridă în care temperaturile au atins chiar și 41 de grade în unele regiuni, vremea se va răcori brusc. Meteorologii au emis joi o avertizare de cod galben de caniculă, dar se așteaptă ca situația să se schimbe radical când furtuna va atinge teritoriul național.

Traseul furtunii Patricia

Patricia își va începe drumul în vestul și centrul Europei, iar aerul rece se va deplasa treptat spre est, ajungând mai întâi în regiunile vestice ale României și ulterior și în estul țării. O scădere semnificativă a temperaturilor va însoți acest fenomen.

Efecte și avertizări în alte țări europene

Nu doar România este afectată. Specialiștii au emis avertizări de cod roșu și portocaliu în Germania, cod portocaliu în nordul Italiei, Slovenia și vestul Ungariei, iar Franța, Elveția și Belgia sunt sub cod galben.

De asemenea, valul de caniculă a lovit și alte regiuni din estul și sud-estul Europei, cum ar fi Serbia, Bulgaria, Ungaria și Grecia, potrivit romaniatv.net.

România nu va evita această intensă furtună, ce va aduce temperaturi de caniculă pentru zilele de joi şi vineri, succedate de o serie de furtuni deosebit de puternice începând cu ziua de sâmbătă, conform sursei citate