Rețetă Pentru Macerat De Aloe . Efect anticancerigen și hepatoprotector

5256

Aloe vera este considerată a fi un adevărat miracol întrucât elimină aproape orice boală: de la probleme digestive până la cancer, de la răni până la constipație.

Pentru a prepara un macerat de aloe vera, se va utiliza doar specia Aloe vera sinensis, întâlnită frecvent ca plantă ornamentală, cultivată în ghivece.

Frunzele se recoltează de la o plantă neudată de 5 zile, se spală, se macină în blender sau se trec prin mașina de tocat carne.

Se amestecă cu miere: 40% aloe și 60% miere (ca unități de volum).

Pentru a grăbi procesul de macerate, la 500 g de miere se adaugă și zeama de la 1-2 lămâi și se lasă la macerat 1 săptămână, la temperatura camerei.

Se iau 2 sau 3 lingurițe de 2 sau 3 ori pe zi cu 30 de minute înaintea meselor principale. Are efect antitumoral, imunostimulator, antidiabetic, antioxidant. În cazul persoanelor cu diabet, mierea se înlocuiește cu vin roșu.

Acest macerat este un bun remediu în:

– creşterea imunităţii;
– prevenţia afecţiunilor respiratorii;
– în menţinerea tinereţii şi frumuseţii;
– accelerarea din interior a creşterii părului;

– stimularea detoxifierii colonice şi combaterea constipaţiei;
– tratarea ficatului obosit, ficatului gras, dar şi în hepatite;
– scăderea colesterolului şi menţinerea tonusului cardiovascular;
– în perioadele de suprasolicitare fizică şi inetelectuală, în perioada examenelor;
– în curele de slăbire.

CREMA CU ALOE VERA – rețetă

Rețeta acestei creme cosmetice aparține cercetătoarei Virginia Ciocan, și a fost publicată în una din cărțile sale.

Această cremă are proprietăți regenerante asupra țesuturilor pielii. Aloe Datorită efectelor anti-îmbătrânire, ajută inclusiv la prevenirea ridurilor.

Poate fi folosită de persoanele care se confruntă cu diverse probleme, precum coșuri, iritații, piele uscată sau cu aspect îmbătrânit. Curăță tenul și face pielea catifelată.

Ingrediente

– 50 g de materie grasă (untură, unt, margarină, smântână, lanolină, vaselină, unt de shea)
– 1 lingură de suc de aloe vera

Preparare

Procesul de preparare constă din 2 etape simple: topirea grăsimii pe bain-marie și adăugarea sucul de aloe vera.

Se pune grăsimea la într-un bol, care se așază pe gura unui ibric cu apă care fierbe pe foc.
Bolul trebuie să se potrivească perfect, în sensul că trebuie să stea pe gura ibricului, și nu să se scufunde în apă.

Amestecați cu un bețișor până devine lichidă. Se ia bolul de pe foc și după ce s-a răcorit puțin, se adaugă sucul de aloe vera și se amestecă până la incorporarea totală.

Se toarnă apoi compoziția într-un borcănel sau într-o cutiuță și se lasă la răcit. Dacă doriți ca crema să fie puțin mai solidă, se poate adăuga o cantitate mică de ceară, circa 12 g.

Se aplică în mod obișnuit, ca orice cremă cosmetică.