Rețeta pentru cel mai gustos pilaf. Nu mai fierbe orezul în apă

58

Dacă vrei să faci cel mai gustos pilaf, aplică aceste trucuri simple.

Ingrediente:

  • 1 pui frumos
  • măruntaiele de pui (fără ficat)
  • 1 ceapă mare și tare
  • 1-2 ardei
  • 1 păhărel de untdelemn
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 morcov mărișor
  • 1 ceașcă mare cu orez
  • 2 roșii foarte tari, dar coapte.

Mod preparare:

Ceapa se toacă… bob de orez. Morcovul se rade. Ardeii și roșiile se taie cubulețe cât de mici. Carnea se taie porții mici. Se pune uleiul la încins, apoi ceapa, să se înmoaie. Când ceapa s-a înmuiat cât de cât, se adaugă carnea și se lasă un pic, să se rumenească ușor.

Se spală orezul în 2-3 ape și se varsă peste carne și ceapa, să sfârâie și să ia gust de prăjeală. După câteva minute, se adaugă apă să se acopere tot, se pun și ardeii, morcovii, roșiile, sare, piper (boabe), boia și se dă la cuptor, la foc liniștit.

Dacă a scăzut apa, se mai adaugă. Într-o jumătate până la trei sferturi de oră, pilaful e gata, cu o frumoasă crustă aurie deasupra. Se servește fierbinte, cu murături sau salate oțetite.

Secretul bucătarului:

Dacă în loc de apă puneți cești cu supă de găină, va fi mult mai bine. Dacă în loc de untdelemn veți prăji ceapa și carnea în untură de găină sau de gâscă va fi un deliciu.

Este o sursă importantă de energie: orezul este o sursă puternică de carbohidrați cu eliberare treptată, așadar acționează ca un combustibil pentru funcționalitatea organelor. Aceste substanțe esențiale asigură rezerva zilnică de energie și o mențin pe tot parcursul zilei, spre deosebire de moleculele de zahăr cu efect temporar.

Orezul brun poate fi introdus în mesele zilnice ale diabeticilor, datorită efectului său tonic excelent.

Are o valoarea nutrițională ridicată: orezul brun și cel alb au valoarea lor nutrițonală specifică. Orezul alb abundă în minerale prețioase, precum fierul și calciul, dar și în vitamine ca niacina, vitamina, tiamina și roboflavina.

Sortimentul brun excelează la capitolul fibrelor, așadar face minuni pentru digestie. Grație aportului sărac de grăsimi saturate și colesterol rău, orezul este una dintre cele mai sănătoase opțiuni de nutriție.

Previne apariția afecțiunilor:

Orezul este folosit ca adjuvant în prevenirea și controlul mai multor afecțiuni.

Conținutul său generos de antioxidanți protejează inima, neutransmițătorii pe care îi furnizează previn apariția sindromului Alzheimer și are un efect diuretic, respectiv curativ în cazul dizenteriei.