Regele Charles vrea să-l aducă pe Prințul Harry la încoronarea sa. Fratele său se opune!

362

Regele Charles i-ar fi cerut arhiepiscopului de Canterbury să medieze o înțelegere între cei doi ai săi pentru ca prințul Harry să poată participa la încoronarea sa.  Monarhul britanic i-a cerut lui Justin Welby – care va oficia Încoronarea – să ajute la medierea tensiunilor dintre prințul William, 40 de ani, și prințul Harry, 38 de ani, înainte de festivitățile din luna mai, au declarat surse de rang înalt apropiate Palatului pentru Daily Mail.În ciuda dorinței Regelui Charles, persoane din interior au declarat că prințul William vrea ca fratele său mai mic, Harry și soția sa Meghan Markle să fie cât mai departe de Westminster Abbey, după publicarea cărții de memorii bombă a prințului Harry, „Spare”. Moștenitorul tronului se teme, se pare, că acest cuplu implicat în scandalurile din ultima vreme, va umbri momentul monumental al regelui Charles.

Cu toate acestea, regele Charles crede că absența cuplului va provoca mai multe comentarii negative decât prezența lor, au declarat persoane din interior anturajului regal – în ciuda faptului că acesta a afirmat anterior că nu are „niciun chef” de a se vedea cu Harry. În schimbul prezenței lor, monarhul, în vârstă de 74 de ani, ar fi dispus să le ofere un loc de mare vizibilitate în abație sau o asigurare informală că își va putea păstra titlurile, au declarat surse pentru Daily Mail.„Familia este divizată și toate indiciile arată că Harry este sfătuit să nu accepte nimic în acest stadiu și să joace pe termen lung, până în ultimul minut, ceea ce face ca negocierile cu el să fie foarte dificile”, a declarat pentru publicație o sursă anonimă. „Tabăra lui Harry a precizat clar că ideea ca el doar să asiste la Încoronare și să se poarte frumos, dar apoi să fie deposedat de titlurile sale, este total de neacceptat”, a continuat sursa.

Harry vrea să joace până în ultima clipă

În timp ce el ar putea decide la un moment dat să renunțe la titlurile sale de bună voie, el se opune ideii de a fi deposedat cu forța de ele”. De asemenea, Harry „se simte jignit că este pus laolaltă cu Andrew” ca fiind cei doi „prinți-problemă”, a dezvăluit persoana din interior.

Palatul a refuzat să comenteze, dar o sursă apropiată prințului William a declarat că nu are cunoștință de astfel de negocieri. Harry și Markle nu au spus dacă vor participa la Încoronare, dar dacă o vor face, vor participa doar în calitate de invitați. Surse au declarat luna trecută că regele Charles l-a exclus complet pe ducele de Sussex din ceremonie.

Prințul William nu ar avea nicio dorință de a se împăca cu fratele său, după ce acesta a afirmat în mod senzațional în memoriile sale că viitorul rege l-a apucat de guler și l-a aruncat la pământ în timpul unei discuții despre Markle. Cu toate acestea, în ciuda lansării cărții și a unui documentar care dezvăluie multe dedesubturi despre familia regală, în mod tradițional foarte secretoasă, prințul Harry a declarat că vrea să aplaneze lucrurile cu fratele și tatăl său. „Cu toate că nu au arătat absolut nicio dorință de a se împăca”, potrivit ducelui de Sussex.