Răsturnare de situație în cazul crimei de la Mangalia! Avocatul Loredanei: ”Starea ei nu este bună!”

7061

Răsturnare de situație în crima din hotel care a îngrozit România.

Pe Loredana, tânăra care și-a omorât cea mai bună prietenă, o așteaptă ani grei de carceră. Dacă magistrații nu vor da dovadă de clemență, atunci ar putea să își petreacă până la 20 de ani în spatele gratiilor.

Avocatul care i-a preluat însă cazul, pro bono, speră ca pedeapsa să fie mai mică. Susține că Loredana, provine dintr-un mediu social dezorganizat, în care violențele și bătăile erau la ordinea zilei, ea însăși fiind o victimă acestui mediu.

De când a fost reținută de polițiști, Loredana și-a recunoscut vina. A declarat că regretă fapta și a precizat că nu a fost conștientă de ceea ce a făcut. De acest lucru vrea să se folosească acum și avocatul apărării. A anunțat că va cere o expertiză psihiatrică. În plus vrea și anchetă socială. Și asta pentru că Loredana, provine dintr-un mediu destul de violent. Tatăl obișnuia să o bată și pe ea și pe mama dar și pe ceilalți frați. Ba chiar Loredana, copil fiind, ar fi intervenit într-un astfel de conflict între părinți, când tatăl ar fi vrut să o lovească pe mama cu un cuțit.

”Starea ei nu este una bună, începe să conștientizeze”
”Starea ei nu este una bună, începe să conștientizeze din ce în ce mai mult gravitatea faptelor. Acesta este și motivul pentru care nici măcar nu a contestat măsura preventivă și a înțeles că trebuie să rămână după gratii pentru că reprezintă un pericol.

Asta în ciuda faptului că ceea ce a făcut se datorează mediului din care provine, un mediu nociv, lipsit de educație și datorită faptului că este un copil care chiar de curând a fost într-o oarecare măsură abuzat.

Noi solicităm a se administra probe, inclusiv să se efectueze o anchetă socială cu privire la persoana ei și din ce mediu provine, iar pe de altă parte să se efectueze o expertiză psihiatrică care să ateste dacă a avut suficient discernământ la momentul săvârșirii faptei”, a declarat Cristian Ion, noul avocat al Loredanei.

”Eu cred că ceea ce o enerva, era faptul că era perfectă”
Psihologii criminaliști cred însă că Loredana a avut discernământ în momentul în care a comis crima. Așa se explică și faptul că ulterior a dat dovadă de sânge rece, când a pus-o în valiză pe prietena ei, a dus-o în parc iar mai apoi s-a întors la locul crimei, a curățat locul, a aruncat și arma crimei iar în final s-a odihnit puțin pentru ca să meargă la serviciu.