Profeție terifiantă a lui Nostradamus despre Israel: al Treilea Război Mondial începe din „cetatea lui Dumnezeu”

1019

Renumitul profet francez Nostradamus ar fi anunțat declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial, odată cu un mare conflict ce ar avea loc în Israel. Mulți oameni cred că se împlinesc cuvintele astrologului. Ce a prezis despre „Cetatea lui Dumnezeu” și evenimentele viitoare.

Cât de veridice sunt profețiile lui Nostradamus

Michel de Nostredame – sau Nostradamus, așa cum este cunoscut astăzi în spațiul public – s-a stins din viață în anul 1566. A fost un astrolog francez reputat, ocupându-se cu mai multe activități. A fost și farmacist, și medic, și văzător. Lucrarea Les Prophéties, publicată în 1555, i-a crescut popularitatea.

Les Prophéties reprezintă o colecție de 942 catrene poetice, despre care se spune că ar prezice evenimentele ce vor urma să aibă loc pe planeta Pământ. Nostradamus a susținut că și-a alcătuit profețiile pe baza informațiilor astrologice, însă a fost criticat intens pentru incompetență.

Cercetările efectuate asupra profețiilor lui Nostradamus arată că o mare parte din Les Prophéties parafrazează colecții de preziceri antice în legătură cu sfârșitul lumii, în principiu bazate pe Biblie, completate cu diverse referiri la evenimente istorice proiectate în viitor.

Ce a prezis astrologul francez despre Israel

Nostradamus a vorbit despre un al Treilea Război Mondial în catrenele sale, asociat cu un conflict ce ar izbucni în „Cetatea lui Dumnezeu”. În situația de față, când Israel este atacat cu putere de gruparea islamistă Hamas, mulți au susținut că se împlinesc cuvintele astrologului francez.

Raportându-ne istoric la perioada lui Nostradamus, constatăm că „Cetatea lui Dumnezeu” este Ierusalimul, capitala Israelului. Profetul francez a notat că în acest oraș va avea loc un conflict, în urma căruia marele lider va ceda, odată cu acest eveniment declanșându-se și al Treilea Război Mondial:

„În Cetatea lui Dumnezeu va fi un tunet mare/ Doi frați sfâșiați de haos în timp ce cetatea rezista/ Marele lider va ceda/ Al treilea mare război va începe când marele oraș va arde”.

7 luni de război și un al 3-lea Antihrist

Nostradamus a vorbit și despre un mare război ce s-ar desfășura în anul 2023:

„Șapte luni de Mare Război, oameni morți din cauza faptelor rele. Rouen, Evreux nu vor cădea în mîinile regelui”.

În anul 2023 ar urma să apară și un al treilea Antihrist, a susținut Nostradamus. Primii doi ar fi fost reprezentanți de Napoleon și Hitler, potrivit astrologului francez.

„Antihristul îi anihilează foarte curând pe cei trei/ Douăzeci și șapte de ani va dura războiul lui/ Necredincioșii sunt morți, captivi, exilați/ Cu sânge, trupuri umane, apă și grindină roșie acoperind pământul”, se arată în Les Prophéties.

Trebuie să reținem că interpretările profețiilor lui Nostradamus sunt subiective și adesea vagi, ceea ce înseamnă că pot fi aplicate retrospectiv unor evenimente și pot fi folosite pentru a susține diverse argumente. Majoritatea oamenilor de știință și istorici consideră profețiile lui Nostradamus drept opere literare și poetice, fără bază științifică sau profetică reală.