Prajitura Monica cu nuca de cocos

215

Crema – Ingrediente

Galbenus de ou 7 buc
Zahar 200 g
Lapte 500 ml
Amidon de porumb 75 g
Unt 100 g
Nuca de cocos 50 g
Esenta de vanilie
400 ml frisca lichida
50 g fulgi de nuca de cocos pentru ornat

Blat – Ingrediente

Albus de ou 7 buc
Zahar 250 g
Faina 160 g
Nuca de cocos 50 g
Esenta de vanilie

Prepararea prajiturii

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol punem albusurile si un praf de sare. Amestecam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o spuma tare. Turnati incet zaharul amestecand continuu. Puneti o lingurita esenta de vanilie si mai mixati cateva secunde. Amestecam si faina cu spatula folosind miscari lente de jos in sus. Adaugam in final nuca de cocos si mai amestecam putin.

Asezam hartie de copt intr-o tava 20/20 cm si turnam aluatul. Punem in cuptor pentru 25 min la 180 grade cu ventilatie.

Punem galbenusurile intr-o oala si amestem cu zaharul pentru crema. Dupa ce s-a omogenizat punem si laptele. Amestecam cu telul putin si punem la foc mic. Punem si amidonul de porumb amestecand cu un tel pana cand crema se intareste.

Stingem focul si lasam sa se raceasca cam 20 de minute. Adaugam nuca de cocos si esenta se vanilie si mai amestecam putin. La final adaugam untul si amestecam pana omogenizam.

Scoatem blatul din cuptor cand este gata apoi il lasam cateva minute sa se raceasca. Turnati crema pe blat si intindeti-o uniform.

Batem frisca cu mixerul intr-un bol la viteza maxima pana devine consistenta. Adaugam frisca pe crema si o intindem. Presaram pe toata suprafata nuca de cocos si lasam cateva ore la frigider sa se raceasca. Apoi scoatem si portionam.

Sa aveti spor la gatit si Pofta Buna!