Prăjitura Ma Cherie, aspect impresionant pentru cele mai rafinate gusturi

251

Aluat – Ingrediente:

7 linguri de făină, 2 linguri de ulei, 7 albusuri, jumatate plic praf de copt, 7 linguri de zahăr, 3 lingurite de cacao

Jeleu de fructe – Ingrediente:

2 linguri zahăr, 300 gr zmeură, 3 linguri amidon, 200 gr visine, pot fi visine decongelate

Crema – Ingrediente:

1 litru de lapte, 7 gălbenușuri, 1 pachet de margarină 7 linguri de zahăr, 2 plicuri budincă de vanilie

Ingrediente pentru decor:

250 ml apă, 200 gr visine sau cirese proaspete sau din compot, 2 linguri zahăr, un plic tort de gelle roşu, două linguri zahăr

Aluat – preparare:

Se amesteca intr-un castron albușurile cu un praf de sare pană se obtine o spumă albă, se presara incet zahărul si se continuă mixarea pană  zahărul se topeste si obtinem o spumă consistenta. Se adaugă peste compozitie incet uleiul, se bate cu o spatulă, apoi completam cu făina amestecată cu praful de copt si cacaua, se amesteca bine toate acestea cu miscări verticale.

Punem hartie de copt intr-o tavă cu dimensiunea de 25×30 cm, ungem cu unt si turnam compozitia. Prăjitura se va coace in cuptorul incălzit la 180 grade, aproximativ 35 de minute pană are un aspect frumos, rumenit.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam la răcit.cand s-a racit indeajuns portionam blatul in 2 bucati pe lungime.

Jeleu de fructe – preparare:

Spalam bine visinele,le scoatem samburii(dacă sunt proaspete) si spalam zmeura la jet de apă. Punem zmeura intr-un bol, visinele si zaharul. Le lasam astfel cam o oră pană lasă zeamă, apoi le punem la blender 2-3 minute. Punem pasta obtinută la foc mic, si amestecam incet. Amestecam amidonul  cu 3-4 linguri de apă rece, si turnam peste fructe.
Se amestecă continuu pană se ingroasă ca o budincă, apoi se lasa la racit.

Crema de vanilie – preparare:

Dălbenușurile de ou cu două linguri de zahăr se amesteca pană devin cremoase. Intr-un castron adaugăm budinca de vanilie, laptele, esenta de vanilie si restul de zahăr . Se adaugăapoi in amestec gălbenusurile punem castronul la fiert si amestecam pană budinca devine groasă. Cand este indeajuns de consistenta oprim focul su lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem margarina tăiată cubulete si mixam 2-3 minute la viteză maximă pană obtinem o cremă fină.

Decor – preparare:

Amestecăm jeleul cu zahărul într-o oala, adăugăm apă şi punem pe foc să fiarbă cam un minut .

Asamblarea prăjiturii:

Intindem prima foaie de blat pe un platou. Intindem in strat gros crema de vanilie pe foaia de blat. Turnam peste crema de vanilie jeleul de fructe si il indreptam uniform. Apoi punem a doua foaie de blat, o apasăm foarte usor cu palmele. Decoram grămăjoare visinele sau ciresele pe ultima foaie de blat si turnam jeleul simplu apoi deasupra. Lasam prăjitura la racit 2-3 ore, apoi o taiem in portii.

Vă dorim spor la gătit si poftă bună!