Pompierul care a ridicat autorizaţia staţiei GPL din Crevedia a murit

3467

Bogdan Georgian Puşcoi, fost şef în cadrul ISU Dâmboviţa şi ofiţerul care a ridicat autorizaţia staţiei GPL din Crevedia în anul 2020, a murit într-un accident rutier ciudat, chiar într-un poligon pentru motociclete din comuna Ulmi.

Bogdan Georgian Puşcoi a fost şef al Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi a ieşit la pensie în februarie 2021.

În anul 2020, ofiţerul a fost cel care a semnat pentru ridicarea autorizaţiei staţiei GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă, 26 august 2023.

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, la fix o săptămână după dezastrul de la Crevedia, fostul pompier în vârstă de 50 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident ciudat produs într-un poligon pentru motociclete din comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

Potrivit unor surse, Bogdan Puşcoi făcea şcoala moto, iar ieri se afla împreună cu instructorul său pe motocicletă când, la un moment dat, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în plin într-un zid.

“Din primele date, se pare că un bărbat de 50 de ani, care s-ar fi deplasat pe motocicletă alături de un alt bărbat de 60 de ani, s-ar fi izbit de zidul unui gard.

Din nefericire, s-a constatat decesul bărbatului de 50 de ani, celeilalte persoane fiindu-i acordate îngrijiri medicale”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa într-un comunicat.

Soţia fostului şef din ISU Dâmboviţa a anunţat, astăzi, printr-o postare pe Facebook, că soţul său va fi înmormântat marţi, 5 septembrie 2023.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, primele concluzii ale raportului în cazul dezastrului de la Crevedia.

Potrivit lui Arafat, echipele de intervenție care s-au dus la fața locului au descoperit că sunt probleme cu hidranții. Cel puțin unul dintre hidranți nu avea presiune, au stabilit anchetatorii.

Prima măsură a reprezentat evacuarea caselor din jur, iar primii șefi ai pompierlor au ajuns la locul intervenție la aproximativ o oră după apelul la 112. În total, au fost aproape 100 de apeluri la 112 privind exploziile și incendiul de la Crevedia, a mai anunțat Arafat.

“Conducerea intervenție este a pompierilor care au expertiză. Eu când am ajuns acolo, la aproximativ o oră, dispozitivul era stabilit, oamenii erau stabiliți, activitatea era în desfășurare, erau stabilite evacuarea și răcirea”, a explicat Raed Arafat.

Ministerul de Interne a anunțat că în urma exploziei de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Trei oameni au murit, 25 de pacienți au fost externați, iar 12 răniți au fost transferați în străinătate. Cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului. Trei pacienți răniți sunt în continuare în stare critică. Doi se află la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Bagdasar Arseni București, iar al treilea este într-o unitate medicală din Milano.