”Plângând, l-am rugat să nu mă mai bată, că nu mai rezist…” Povestea tragică a Alinei, fata ucisă la Mangalia

27026

Povestea fetei ucise este una emoționantă. Provenea dintr-o familie săracă și a fost nevoită să plece de acasă din cauza bătăilor crunte primite de la tatăl său.

Avea rezultate strălucite la învățătură. Cazul ei a fost mediatizat în urmă cu câțiva ani de presa locală. Cu doar câteva zile înainte să fie ucisă, i s-a plâns mătușii sale că prietena ei cea mai bună se poartă urât cu ea.

Alina provenea dintr-o familie cu cinci copii. Mama ei fugise de acasă cu sora ei mai mică, din cauza bătăilor repetate pe care i le aplica soțul. Ea și cei doi frați au rămas în urmă și au trebuit să trăiască un coșmar care părea fără sfârșit.

A fugit și ea de acasă când tatăl a prins-o în timp ce își suna mama. El îi interzisese. Atunci a bătut-o cumplit.

”Plângând, l-am rugat să nu mă mai bată, că nu mai rezist așa, dar el parcă nu a auzit. S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare. Tremurând și plină de dureri, i-am zis că trebuie să merg la toaletă. Nu voia să mă lase. Am insistat că am nevoie la toaletă. El se aștepta să fug, pentru că i-am spus că nu mai rezist cu bătăile astea, dar i-am mai spus că poate să meargă și el cu mine și să stea la vreo 2 metri în fața ușii, că va vedea că sunt la toaletă.

Am prins curaj, el fiind la aproximativ 2 metri distanță, m-am strecurat pe lângă el și în fugă am plecat de acasă. Nu m-a prins, mi-au sărit și papucii din picioare și căciula care o aveam în cap, mă mir și acum cum de am reușit să fug … dar nu m-am oprit până nu m-am simțit în siguranță”, povestea fata, în urmă cu trei ani, pentru vremeanouă.ro.

Abuzurile la care fusese supusă fata, atunci în vârstă de 15 ani, i-a impresionat pe toţi vasluienii.

”Noi nu am știut ce sunt acelea sărbători. De foarte multe ori dormeam pe afară, pe unde apucam, plânși și nemâncați, am făcut foamea mulți ani la rând. Iar dimineața mă duceam la școală nehrănită și obosită. Ajunsesem într-un punct în care nu mai rezistam”, mai spunea fata.

Alina a vrut să rămână la şcoala la care învăța, așa că a fost luată în custodie de mătușa sa. Trăia într-o sărăcie lucie, dar comunitatea locală i-a sărit în ajutor. Un om de afaceri care a ajutat-o se declară șocat de moartea fetei.

”Oare ce suflet hain a avut acea persoană să-i reprime viața celei mai bune prietene ale sale. Vă spuneam că era de o corectitudine ieșită din comun. Să vă spun o întâmplare.

Noi aveam cu Alina o înțelegere. În fiecare lună îi dădeam banii pe cazare și masa la cantină, vreo 700 de lei și îi mai dădeam bani de buzunar. La fiecare început de an școlar, îi cumpăram tot ce-i trebuie.

Ei, în urmă cu ceva timp, mi-a zis să nu-i mai dau 700 de lei, ci doar 400 de lei, deoarece un ONG i-a oferit suma de 300 de lei pe termen de trei luni. Am fost atât de impresionat și i-am spus să ia tot 700 de lei și să facă ce vrea cu ei. Vă dați seama ce om corect era această fată chinuită”, spune Ion Sandu, om de afaceri.

Chiar înainte să fie ucisă de prietena ei cea mai bună, Alina vorbise de mai multe ori cu mătușa ei. I s-a plâns că se poartă urât cu ea. Mătușa i-a spus să se întoarcă acasă, însă fata i-a zis că mai stă puțin să mai adune câțiva bănuți.

Trupul neînsuflețit al adolescentei a fost descoperit de un pescar, care inițial a crezut că ar fi vorba despre un câine.”Era sub bancă, pusă acolo ghemuită. Am crezut că e un câine și când am pus mâna, am văzut că e o persoană. Nu mai respira. Era mutilată, nu i se cunoștea fața. Am avut un șoc foarte mare. A fost adusă aici, cred”, a spus pescarul.

În acest caz, principala suspectă este o altă adolescentă, tot din județul Vaslui, prietena cea mai bună a victimei. De loc din comuna Cozmești, Alina Elena Ciobanu și Loredana Atănăsoaie plecaseră la mare pentru a face rost de bani și s-au angajat cameriste la un hotel din Saturn.

Imediat după descoperirea crimei, polițiștii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din Mangalia și au refăcut traseul criminalei. După ce a ucis-o, Loredana și-a băgat victima într-un troler, apoi a chemat un taxi și a cerut să fie dusă într-un parc din Mangalia.

Taximetristul, fără să știe ce are criminala în troler, a ajutat-o să îl dea jos din portbagaj. După ce a târât geamantanul cu trupul neînsuflețit prin parc, criminala l-a abandonat sub o bancă.

Alina Elena Ciobanu era copilul de suflet al omului de afaceri Ionel Sandu. Acesta o susținea financiar încă din clasa a IX-a, pentru că fata era cât pe ce să ajungă într-un centru de plasament. Provenind dintr-o familie numeroasă, cu un tată alcoolic care o bătea cu regularitate, Alina a făcut tot ce a depins de ea pentru a scăpa de coșmarul de acasă