Piept de pui cu sos de smantana, patrunjel si usturoi

516

Ingrediente:

1 kg Piept de pui
400 ml Smantana pentru gatit
50 gr Parmezan
o legatura Patrunjel proaspat
5 catei Usturoi
Un cub de unt
Sare si piper
Un litru de apa
200 gr Malai

Mod de preparare :

Spalam pieptul de pui si il taiem cum dorim (in cubulete sau fasii). Condimentam carnea cu boia, sare şi piper, după gust si o lasam la macerat circa o ora. Dupa ce carnea a stat la macerat, intr-o tigaie cu peretii inalti se topeşte jumătate din cantitatea de unt, apoi o adaugam la ulei.

Punem bucatile de carne si cateii de usturoi si rumenim la foc mediu circa 5-10 minute pana este bine facut apoi le scoatem pe o farfurie.

Adaugam 250 ml smantana lichida (cat mai grasa), 50 ml lapte si 50 g parmezan si amestecam. Potrivim gustul cu sare şi piper dupa preferinte. Se amesteca constant până când sosul începe să se îngroaşe. Apoi se adaugam bucatile de pui si omogenizam.

Stingem focul si adaugam o legatura de patrunjel proaspat tocat.

Intr-o oala punem la fiert 500 ml apa si un praf de sare si un cub de unt. Cand incepe sa fiarba apa adaugam malaiul incet. Amestecam cu un tel la foc mic pana se ingroasa si devine mai consistenta.

Mancarea de pui cu smantana se serveste calda alaturi de mamaliguta.

Spor la gatit si Pofta Buna!