Piedone, vizat după ce a tras la răspundere o adolescentă gravidă dintr-un centru de minori. Cum i s-ar fi adresat primarul

3712

Cristian Popescu Piedone a atras din nou atenția asupra sa, după un videoclip care a devenit viral pe rețelele de socializare.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei riscă să ajungă din nou în fața oamenilor legii, în urma unei adresări mai puțin politicoase și a unei reacții neașteptate pe care le-a avut într-un centru maternal pentru copii.

Nu mai este niciun secret faptul că primarul proaspăt pus în funcție este gata să facă schimbări majore pentru ca toți cetățenii să se afle în siguranță.

Totuși, modul în care acesta face acest lucru devine deranjant pentru mulți. Din acest motiv, mai multe ONG-uri au ajuns să depună o plângere împotriva lui Piedone în ultimele zile.

Cristian Popescu Piedone, din nou tras la răspundere

Recent, primarul Sectorului 5 a mers în vizită la Centrul de primire în regim de urgență „Cireșarii II”, care se află sub autoritatea primăriei. Acolo, a descoperit o minoră de 15 ani care era însărcinată și care avea un istoric tumultuos în ceea ce privește părăsirea incintei. În momentul în care a fost pus la curent cu toate aceste aspecte, Piedone a luat decizia de a demite din funcție administratorul centrului.

Poate că acțiunea în sine ar fi fost trecută cu vederea, însă dialogul dintre Cristian Popescu Piedone, tânăra de 15 ani și administratorul centrului a ieșit foarte mult în evidență.

Faptul că minora a născut prematur la numai o zi după ce primarul a luat-o la rost, a stârnit un val de ură și critici la adresa acestuia. Redăm mai jos dialogul:

Piedone:„Ce faci păpușă, tu ești aici în centru? Și ești gravidă? E gravidă? Câți ani are?”

Administratorul centrului:„15.”

Piedone:„Păi și cum a rămas gravidă?”

Administratorul centrului:„Păi ea părăsește fără permisiune centrul frecvent.”

Piedone:„Cum adică părăsește fără permisiune? Cine este șeful centrului?”

Administratorul centrului:„Eu.”

Piedone: „Ați fost șeful centrului. Încheierea contractului doamnei. Cum adică să părăsească centrul și vine gravidă înapoi? Pentru ce răspundem de ei? Să rămână gravide la 15 ani?”

Minoră gravidă:„Dar e treaba ta domnule ce fac eu?”

Piedone:„Păi e treaba mea dacă stai în casa asta a statului. E treaba mea domnișoară. Nu a mea, a instituției respective. Cum adică părăsește centrul? Ori avem grijă de copii, ori le dăm drumul pe stradă? Încetarea contractului de muncă, numirea unui nou administrator. Doamnă puteți să vă îmbrăcați să plecați acasă.

În clipa asta vă duceți la viceprimarul de resort. Vă mulțumesc pentru colaborare. Transferați, până angajăm, un om responsabil.

Aveți societate de pază aici? Vreau o întâlnire cu ei, reziliați contractul și acolo. Cum intră cineva, care iese, cum iese? Ce facem, hotel, bordel aici? Cu minori? Păi suntem nebuni?