Pensiile in octombrie: 500 lei in plus pentru unii pensionari

641

Pe ce dată intră pensiile în luna octombrie. Care pensionari vor primi în plus 500 de lei gratis de la stat

Ajutoare financiare pentru pensionarii cu venituri mici

Ministerul Muncii a anunţat că în această lună pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor primi ajutoare din partea statului. Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii, a dezvăluit pe ce dată vor intra pensiile în luna octombrie, dar și suma pe care o vor primi în plus anumiți pensionari.

Data de primire a pensiilor în luna octombrie

Potrivit Ministerului Muncii, pensiile vor fi plătite în luna octombrie după următorul calendar:

pensionarii cu venituri sub 1.500 de lei lunar vor primi ajutoare de 500 de lei, cei cu venituri între 1.501 lei şi 2.000 de lei vor primi 400 de lei în plus, iar cei cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 300 de lei suplimentar.

Taloanele de pensii care includ ajutoarele financiare au fost deja tipărite și vor fi distribuite odată cu pensiile, prin intermediul mandatelor poștale.

De asemenea, începând cu data de 12 octombrie, conturile beneficiarilor care primesc pensiile pe card vor fi alimentate cu sumele corespunzătoare.

Sprijinirea pensionarilor cu venituri mici
Această a doua tranșă a ajutorului financiar va beneficia de peste 4 milioane de pensionari, având ca scop îmbunătățirea nivelului de trai al acestora.

Măsura implementată de Ministerul Muncii are drept țintă sprijinirea pensionarilor cu venituri mai mici și reducerea inechităților în sistemul de pensii din România. De asemenea, aceste ajutoare financiare reprezintă un efort al statului de a asigura o viață mai bună pentru pensionarii cu venituri reduse.

A doua tranșă a ajutorului financiar
Aceasta reprezintă a doua tranșă a ajutorului destinat pensionarilor cu venituri sub 3.000 de lei pe lună și va fi livrată împreună cu pensiile în luna octombrie, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 168/2022.

Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor financiare ale pensionarilor cu venituri reduse, oferindu-le un suport suplimentar în acoperirea cheltuielilor de zi cu zi și îmbunătățirea calității vieții.

Astfel, pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare sosirea pensiilor în luna octombrie, alături de a doua tranșă a ajutorului financiar, care vine în sprijinul celor cu venituri mai mici.

Măsurile implementate de Ministerul Muncii reprezintă un pas important în direcția asigurării unui trai decent pentru pensionari și combaterea inechităților în sistemul de pensii.