Pâine de casă gata în 30 minute – 250g făină, 6g drojdie, 5g sare, 30g unt, 100 ml lapte, 50 ml apă

116

Pâine de casă gata în 30 minute – 250g făină, 6g drojdie, 5g sare, 30g unt, 100 ml lapte, 50 ml apă – Sunt toate ingredientele de care ai nevoie – „Nici o masă fără pâine” – Pâinea a fost, este și va fi întotdeauna baza piramidei alimentare…

În plus, mirosul de pâine caldă, care umple casa în momentul coacerii, ne aminteşte de copilărie şi de casa bunicilor… Priviți mai jos ce mi-a ieșit mie… o nebunie!

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 6 g drojdie
  • 5 g sare
  • 30 g unt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apă

Cum se prepară?

1. Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când obținem un aluat. Apoi, lăsăm la crescut timp de 90 de minute…

2. Dupa ce a crescut în volum, împărțim aluatul în 5 părți egale. Luam fiecare bucațică și formăm un dreptunghi, pe care îl așezăm într-o formă de cozonac, tapetată cu unt…

3. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi…

4. Ungem bucățile de aluat cu un ou bătut, amestecat cu puțin lapte. Se coc la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Savurați cu drag – Poftă bună!

Bonus…

În doar 30 minute, am pregătit o grămadă de turte delicioase – Turte cu umplutură de brânză și verdeață

Dacă îți plac turtele la fel de mult cât îmi plac și mie, atunci această rețetă este pentru tine…

Turtele fac parte din bucătăria noastră tradițională de foarte multă vreme… Sunt multe variante și moduri de a pregăti turte delicioase, dar printre cele mai cunoscute sunt turtele cu umplutură de brânză și verdeață… și printre cele mai bune, de altfel…

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 1 lingură iaurt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 400 g brânză de vaci
  • verdeață
  • unt

Ingrediente pentru servire:

  • 200 ml iaurt
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de verdeață mărunțită

Cum se prepară această rețetă?

  1. Amestecăm bicarbonatul de sodiu cu iaurtul (pentru stingere).
  2. Turnăm amestecul peste făină și frământăm până obținem un aluat elastic.
  3. Acoperim aluatul cu făină și lăsăm la crescut timp de 10 minute.
  4. Amestecăm brânza, verdeața tocată și sarea.
  5. După ce a crescut, împărțim aluatul în 6 părți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-un cerc cu diametrul de 10 cm. Așezăm 2 linguri de umplutură în mijloc și pliem marginile pentru a forma un pachețel. Întindem cu grijă pachețelul într-un cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm.
  6. Prăjim turtele pe ambele părți, într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt aproape gata, le ungem cu unt pentru a căpăta o nuanță aurie-maronie.
  7. Se servesc calde, tăiate în 4. Dacă doriți, puteți face pentru servire și un sos din iaurt, usturoi și verdeață.

Asta-i tot, acum vă puteți bucura de turte moi și delicioase…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

loading...