“Nu pot să-l dau afară, nu mă lasă inima, dar nici să-l țin la infinit”. Irinel Columbeanu nu are bani să plătească azilul în care locuiește. Fostul miliardar așteaptă să primească prima lui pensie

3328

Irinel Columbeanu, 66 de ani, locuiește la azil de aproximativ două săptămâni. Fostul miliardar a decis singur să se mute, iar acum așteaptă prima pensie. Proprietarul căminului de bătrăni în care locuiește Columbeanu a dezvăluit că fostul afacerist nu are bani să plătească azilul.

Irinel Columbeanu nu are bani să plătească azilul în care locuiește. Viața lui Irinel Columbeanu s-a schimbat radical după ce și-a pierdut toată averea agonisită de-a lungul anilor. Fostul miliardar locuiește acum într-un azil de bătrâni și declară că a luat cea mai bună decizie. Irinel recunoaște că este liniștit la azil.

Cu toate astea, proprietarul azilului de bătrâni din Ghermănești a declarat că Irinel Columbeanu nu își permite să plătească azilul din pensia sa. Fostul miliardar nu a avut pensie până acum, iar abia peste o lună va încasa primii bani de la stat.

Irinel Columbeanu, în vârstă de 66 de ani se află internat de mai bine de o săptămână în azilul de la Ghermănești, acolo unde a fost internat și tatăl său, în urmă cu 7 ani. Afaceristul este falit și a rămas singur pe lume. Mai mult, se pare că fostul miliardar nu are bani să-și plătească azilul, iar primii bani de la stat îi va primi abia peste o lună. „Nu am pensie acum, până la sfârșitul anului am să primesc și prima pensie. Eu sper că în luna octombrie cumva, sau noiembrie. Dau o bere la prima pensie și sper să o bem împreună’, a mărturisit Irinel Columbeanu.

Irinel Columbeanu nu are bani să acopere cheltuieile lunare de la azil, care se ridică la 3000-4000 de lei lunar. Proprietarul azilului de bătrăni de la Ghermănești a declarat că nu îl poate da afară pe Irinel Columbeanu, deoarece se cunosc de mulți ani.

„El acum trăiește dintr-o pensie de nici 20 de milioane, de unde să aibă bani să plătească?! Speră să-l ajute prietenii, cei de la televiziune (că el niciodată nu a cerut bani ca să vină în emisiuni), și domnul Becali, în ultimă instanță.

Tot Gigi Becali a dat bani și pentru Zina, vreo 10.000 de euro, pentru că nici la ea nu avea cine să plătească azilul. Acum eu sunt într-o situație ingrată, pentru că nici nu pot să dau un om afară în așa stare, nu mă lasă inima, dar nici să-l țin la infinit fără bani nu am cum. Mi-e imposibil.

Îl țin și eu gratis o lună-două!Eu îl cunosc pe Irinel și ne leagă o prietenie sinceră, pentru că și tatăl lui a fost tot la noi internat, pe ultima perioadă a vieții. Nu puteam să nu-l găzduiesc atunci când am aflat în ce stare este și că are nevoie de ajutor de urgență’, a declarat Ion Cassian.

Irinel Columbeanu a decis să se mute la un azil de bătrâni și este împăcat cu această hotărâre. Într-un interviu fostul afacerist s-a lăsat filmat la centrul unde locuiește. Acesta a apărut îmbrăcat într-o cămasă albă cu pantaloni negri și ochelari de soare.

„Sunt foarte liniștit. Asta e ceea ce am căutat. Sunt mai liniștit aici decât eram până acum. M-a vizitat fosta mea iubită Oana și sper să mai privesc vizita unor prieteni buni. Irina și Monica m-au sunat.

În fiecare dimineață eu așa mă trezesc, cu Imnul României. Când îl aud, mă trezesc și știu că e timpul să ies aici la aer curat și să petrec clipe foarte plăcute, inclusiv cu cei care sunt găzduiți aici.Fiecare zi începe cu Imnul și se termină în cameră, unde mă uit la televizor până dimineața când aud din nou Imnul și mă trezesc. Stau singur în cameră, mă simt foarte bine aici. Sper să îmi găsesc și liniștea sufletească ca să mai scriu o carte.”, a spus Irinel Columbeanu in podcastul Fita cu Adita.

De asemenea, Columbeanu a recunoscut că nu se gândea că va ajunge la azil, dar nu îi pare rău că a luat această decizie. „Nu mi-a trecut prin gând niciodată că voi ajunge într-un centru pentru seniori, dar eu nu consider că e vreo decădere sau vreo problemă, ci cred că așa a vrut Dumnezeu.

Nu doar cu asta, cu toate care mi s-au întâmplat. Până la urmă a fost mai bine așa și pentru mine și pentru Irina și pentru Monica, cred eu’,a mai povestit fostul afacerist