Monica Pop n-a mai rezistat: Nu trebuia abolită pedeapsa cu moartea

1151

Medicul Monica Pop a vorbit despre scandalul căminelor groazei. Aceasta a transmis că nu a crezut că s-ar putea întâmpla așa ceva în țara noastră și a subliniat că nu trebuia anulată pedeapsa cu moartea.

Ce a declarat medicul Monica Pop
Întrebată la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN ce părere are despre fenomenul căminele groazei, Monica Pop a răspuns:

„Vă rog să mă credeți că de câteva zile pur și simplu mi se pare că trăim într-un film de ficțiune. N-am putut să cred că se poate întâmpla așa ceva și la asemenea scară. Sunt oameni corupți, sunt oameni așa cum sunt, dar văd că e un lucru de scară națională. Nu o să fiți de acord cu ce spun acum.

Da, nu trebuia abolită pedeapsa cu moartea. Și dacă un stat ca Statele Unite are pedeapsa cu moartea, trebuia să avem și noi, pentru că oamenii ăștia vor recidiva. Să știți, eu m-am așteptat. În primul rând, eu aș desființa absolut toate aceste aziluri.

În principiu, o persoană care să îngrijească un om în vârstă costă tot atâta. Ar trebui desființat. Ar trebui făcute niște spitale în care să fie ținuți. Fac apel la medici, sunt medici acolo, cum a putut un medic să accepte aşa ceva? E absolut incredibil”, a spus medicul Monica Pop, la Antena 3 CNN.

Azilele groazei, o rușine națională
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la problemele din azile, că situaţia este o „ruşine naţională” şi a subliniat că măsurile care vor fi luate trebuie să fie radicale.

Șeful statului afirmă însă că există mulți vinovați, dar nu toți pot fi încadrați în aceeași categorie.

„Chestiunea cu aşa cum s-au numit azilele groazei este una foarte complicată şi , dacă îmi permiteţi să fac o afirmaţie, cred că este o ruşine naţională. Este o ruşine naţională şi măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină.

Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi, dar nu toţi pot fi încadraţi la fel. Sunt unii vinovaţi direct. Cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo şi-au căutat liniştea şi un tratament uman.

Este foarte problematic şi aceste persoane trebuie identificate şi sancţionate conform legii, dar mai sunt şi alţii. Cum putem să ne imaginăm că funcţionează aceste azile fără ca autorităţile de verificare şi control să ştie?

Trebuie văzut cine a ştiut şi nu a acţionat trebuie tras la răspundere. Cred că lucrurile vor merge mai departe, fiindcă vinovaţi sunt toţi cei care au ştiut şi nu au făcut nimic.

N-au sesizat, n-au intervenit şi atunci cred că trebuie să fie găsiţi toţi vinovaţii, indiferent dacă vorbim despre o vinovăţie în exerciţiul în funcţie sau o vinovăţie politică sau morală”, a declarat președintele.