Ce spune dr. Mihaela Bilic despre carne și grăsimi

286

Nutriționista Mihaela Bilic s-a referit la alimentele percepute ca fiind interzise atunci când ne referim la alimentație sănătoasă.

Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, a subliniat nutriționista, într-o postare pe Facebook.

Ce înseamnă să mănânci sănătos?

Să mănânci sănătos înseamnă, în primul rând, să mănânci în funcție de senzațiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă să mănânci intuitiv (în funcție de apetit, pofte) și nu în ultimul rând, să nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).

Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze!

Nutriționista Mihaela Bilic, despre tabuuri alimentare: „Tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Dacă ceva ne place cu adevărat, înseamnă că ne face bine”

Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simțuri cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile si informațiile rationale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri și idei care sunt ușor de manipulat și de influențat, corpul în schimb nu poate fi păcălit. Și dacă ceva ne place cu adevărat, înseamnă că e sănătos și ne face bine.

Cât despre program și număr de mese, fiecare e liber să decidă ritmul care i se potrivește.

Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai “bogați”, alții mai “săraci”… Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme în plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!“, a scris Mihaela Bilic.