Metoda unică de slăbire a renumitului dietetician rus Alexey Kovalkov

117

Alexey Kovalkov este unul dintre cei mai populari dieteticieni rusi.

Cu 10 ani în urmă el însuși suferea de greutate în exces, deși este doctor în științe medicale. Anume problemele de greutate l-au determinat să studieze mai profund tot ceea ce ține de alimentația corectă și a creat un regim alimentar care să nu dăuneze sănătății.

Alexey s-a alimentat timp de șase luni conform schemei dezvoltate de el și a obținut rezultate uimitoare: a slăbit cu 52 kilograme. Succesul obținut l-a determinat pe Alexei să creeze o metodă specială de pierdere în greutate . De asemenea doctorul în științe medicale a înființat o clinică în care 6 mii de pacienți au fost deja ajutați să slăbească în mod sănătos.

Alexei Kovalkov nu recunoaște dietele, el este sigur că orice interdicție devine în cele din urmă o dorință irezistibilă. Medicul este sigur că pentru o pierdere în greutate sănătoasă și pentru menținerea unei greutăți normale fiecare persoană trebuie să procedeze în felul următor:

1. trebuie să afle care este cauza acumulării kilogramelor în plus;

2. să-și asume responsabilitatea pentru procesul de slăbire;

3. să-și stabilească în mod clar care-i sunt obiectivele.

Principiile de bază ale regimului alimentar elaborat de Alexei Kovalkov.

La etapa pregătitoare persoanele care doresc să slăbească trebuie să petreacă cât mai mult timp în mișcare. Pentru aceasta ar trebui să facă rost de un pedometru.

Pe parcursul unei zile trebuie de parcurs între 8000 și 12000 de pași. De asemenea este foarte important să renunțați la alimentele care conțin carbohidrați rapizi: alimente fast-food, produsele făinoase, dulciurile și la băuturile carbogazoase.

Alexei consideră că una dintre condițiile-cheie care asigură o pierdere corectă în greutate este purificarea sistemului gastro-intestinal. Etapa pregătirii durează 2-4 săptămâni. Odată cu obținerea noilor obișnuințe, pacienții lui Kovalkov elimină foarte ușor 3-5 kg.

În stadiul de bază al pierderii în greutate pe lângă exercițiile ușoare și mersul pe jos se includ exercițiile de rezistență. Pacienții învață, la această etapă, să se bucure de alimentele sănătoase și cum să le combine corect.

Această tehnică le permite pacienților să elimine câte 100-200 grame pe zi. Această etapă durează până când pacientul își atinge scopul dorit.

Etapa cea mai importantă și de durată este cea de consolidare a rezultatului. Aceasta durează între 12-18 luni. Anume în acest timp persoana se obișnuiește cu stilul nou de alimentare și cu un mod activ de viață.

Este foarte important să nu uitați că trebuie să faceți între 8000-12000 de pași pe zi, să consumați alimente sănătoase și să învățați cum să le combinați corect.

Bazele alimentației sănătoase

Principalul accent trebuie pus pe produsele proteice cu un conținut scăzut de grăsimi. Medicul insistă ca în fiecare seară, înainte de somn, să mâncați câte 2 ouă fierte.

Mâncați tărâțe. Ele ne oferă senzația de sațietate și nu se depozitează sub formă de grăsimi.

Alexei Kovalkov își încurajează pacienții să mănânce cât mai multe fibre. Acestea se găsesc în legumele cu frunze, în castraveții proaspeți, în ierburi și ardei. Aceste produse pot fi consumate în orice moment al zilei și în cantități nelimitate.

Conținutul de L-arginina din semințele de pin ajută organismul să lupte împotriva excesului de grăsimi și ne face să fim mai rezistenți la stres.

Pentru micul dejun cei mai potriviți sunt carbohidrații complecși (fulgii de ovăz, hrișca). Grație lor veți obține o sursă de energie pentru întreaga zi și nu veți avea senzații bruște de foame.

Nutriționistul consideră că nu există o dietă universală pentru fiecare persoană, deoarece fiecare organism este individual. Dacă doriți să scăpați de 5 kilograme, puteți să o faceți ghidându-vă de sfaturile lui Kovalkov.

Dar dacă problema este complicată, trebuie să apelați la sfaturile unui nutriționist calificat pentru a determina cauza acumulării kilogramelor și pentru a opri acest proces.

Alexei Kovalkov le recomandă cu insistență pacienților săi să aibă grijă de sănătate.

O regulă universală, conform intuiționistului, de care ar trebui să țină cont toate persoanele care doresc să slăbească în mod sănătos, ar consta în excluderea a 4 produse: zahărul și toate alimentele în care se conține acesta, produsele făinoase, cartofii și orezul alb șlefuit.

Noi, la rândul nostru, sperăm că veți reuși să vă atingeți obiectivul propus! Nu încercați să vă stresați organismul cu diete prea dure. Trebuie să slăbiți treptat, bazați-vă pe principiile unei alimentații sănătoase și NU uitați de mersul pe jos.