Marcel Ciolacu a anunțat cu cât vor crește pensiile începând cu 1 ianuarie 2024

905

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat câți bani vor primi pensionarii în plus începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Potrivit premierului, veniturilor seniorilor vor crește, la începutul anului următor, cu cel puțin 5%. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu susține că unele pensii vor fi majorate chiar cu 20% sau cu 40%.

Obiectivul reformei este cel de a elimina inechitățile din actuala lege a pensiilor, măsură convenită cu Comisia Europeană.

Mai mult decât atât, premierul promite că nu vor mai există pensii de 1.000 de lei în România.

”Nu putem condamna niște oameni care au prins un anumit sistem la subzistență, doar pentru că așa erau regulile pe timpul comunismului”, spune el.

“Vor fi majorate pensiile cu prioritate. Regula de bază a Comisiei, în momentul acesta, este pentru pensiile generale, să majorăm pensiile și să închidem din inechitățile din interiorul legii.

Eu îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor, prevăzută în cererea de plată numărul patru.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, astăzi, la începutul şedinţei de guvern, că amână majorarea salariilor din construcţii şi agricultură, după ce calculele iniţiale arătau că, în realitate, oamenii vor pierde bani după majorarea promisă.

Capitolul din legea austerităţii privind majorarea salariilor din construcţii şi agricultură nu va fi adoptat astăzi, după ce oficialii şi-au dat seama că ar însemna pierdere de bani pentru salariaţi.

Astfel, acest capitol se va amâna cu o săptămână.

“Calculele prezentate de Ministerul Finanţelor arată că, în urma aplicării CASS, salariul net în construcţii şi agricultură ar fi putut scădea.

Eu am promis că nu se va întâmpla.

Drept urmare, am scos de pe ordinea de zi OUG cu salariile din construcţii şi agricultură. Până atunci, salariile vor rămâne ca până acum”, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

“Eu nu sunt de acord cu acest lucru! Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă!