Mâncăruri afrodisiace

86

Sunt momente, ca de exemplu – „Ziua Îndrăgostiților”, în care simți că ar trebui să mănânci ceva special, în acest caz… ceva cu efect afrodisiac, dacă se poate. Practic, alimentele și băuturile nu au atât de mult efecte fizice de creștere a libidoului și a potenței, decât, poate, dacă sunt consumate un timp mai îndelungat. Ele sunt afrodisiace mai degrabă prin efectul vizual, tactil sau olfactiv pe care îl au asupra noastra. Dacă ești îndrăgostit și ai în față alimente care seamănă ca formă, culoare sau textură cu organele genitale, ori mâncăruri așezate în farfurie încât să-ți stârnească imaginația, efectul afrodisiac este garantat. În plus, când partenera sau partenerul le mănâncă incitant, cu gesturi ce te duc cu gândul la sex, de obicei se sare peste desert. Sau se mănâncă peste câteva ore.

Oamenii, mai ales bărbații, sunt vizuali și au o imaginație bogată.

Iată 8 mâncăruri afrodisiace care se prepară simplu si rapid:

Creveți cu cremă de brânză și castraveți

Castraveții spălați și decojiți parțial se taie în bucăți de lungime 2 cm, iar peste fiecare dintre ele se așează câte o linguriță de cremă de brânză și câte un crevete mare prăjit câteva minute până devine roz, ca în imagine. Se ornează cu verdeață.

Midii cu suc de lamaie si sos de usturoi

Midiile cu cochilie se spală sub jet de apă rece și se fierb timp de câteva minute, doar până își deschid cochilia. Se scurg și se mai gătesc 3-4 minute într-un sos de roșii cu usturoi, vin alb și busuioc. E de preferat să pui usturoi pulbere, pentru că are o aromă mai puțin intensă. Ca alternativă la sos, poți face altul cu usturoi, vin alb, unt și puțină smântână lichidă. Se servesc stropite cu suc de lămâie și, eventual, orez simplu fiert.

Sparanghel cu somon și sos Hollandaise

Somonul se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei de masline, apoi se pune in cuptorul preincalzit la 200ºC impreuna cu sparanghelul. Se coc aproximativ 10 minute. Se servesc cu sos Hollandaise din comert sau facut in casa.

Stridii pe pat de gheață

Stridiile cu cochilie se spală bine sub jet de apă rece și se pun la fiert în apă clocotită pentru 5-10 minute, în funcție de mărime (sunt fierte când intră ușor furculița în ele). Se scurg de apă și se servesc pe pat de gheață stropite cu suc de lămâie și cu sosuri după gust (sos de roșii cu busuioc, sos de usturoi, sos de chilli, etc.)

Bruschete cu brânză și smochine

Se taie felii subțiri dintr-o baghetă și se pune deasupra puțină brânză topită (felie pentru sandviș) sau brânză cheddar, emmentaler, etc. (care să fie lucioasă după coacere). Se așează câte o jumătate de smochină deasupra cu miezul în sus și se dă la cuptor pentru câteva minute.

Negresă cu înghețată de vanilie și sos de ciocolată

Dintr-o negresă simplă pe care o faci acasă sau o cumperi din cofetărie, decupezi prăjiturele mai mici sub formă de cilindru. Peste ele așezi câte o cupă de înghețată de vanilie și apoi torni câte puțin sos de ciocolată sau ciocolată cu lapte topită. Poți decupa cilindrii cu un inel de diametru aproximativ 5 cm din metal sau plastic din acelea pentru decupat aluat de biscuiți.

Banane învelite în ciocolată

Se taie bananele în 3 și fiecare bucată se înfinge într-un bețișor de lemn, apoi se dă prin ciocolata topită și prin diverse glazuri pentru decor (nuci, alune, migdale măcinate, bombonele, etc.). Se servesc după ce s-au racit.

Căpșuni cu sos de ciocolată

Este cel mai simplu desert afrodisiac: se toarnă ciocolată topită sau sos de ciocolată peste căpșuni, sau se trec căpșunile prin ciocolată când se mănâncă.

Alimentele considerate afrodisiace sunt următoarele: zmeură, căpșuni, afine, smochine, avocado, banane, ananas, fructe goji, măr, struguri, pepene verde, miere, ciocolată, vin roșu, cafea, caviar, șampanie, stridii, fructe de mare, sardine, ouă, migdale, nuci, semințe de in, semințe de susan, semințe de dovleac, țelină, castravete, măsline, ghimbir, busuioc, fenicul, spanac, roșii, broccoli, piper negru, salvie, cimbru, rozmarin, hrean, muștar, mac, scorțișoară, nucșoară, cuișoare, chimen, vanilie, ardei iute roșu, cardamom, șofran, ceapă, usturoi, sparanghel, morcov, varză murată, anghinare, ginseng, lăptișor de matca, ciuperci, polen.

Include-le în orice mâncare afrodisiacă pe care vrei s-o pregătești, dar poți folosi orice alt aliment care ți se pare că ți-ar duce partenera/partenerul cu gândul la sex.

Orice aliment ce seamănă cu organele genitale sau poate fi așezat (pe farfurie sau în altă parte) încât să le imite, este potrivit pentru un meniu afrodisiac. Alcoolul slab de genul vinului roșu și șampaniei se pot consuma cu moderație pentru a scăpa de inhibiții, mai ales la femei. Dacă ești bărbat, nu uita că la femeie butonul de comandă este în creier, nu e cel care credeai până acum că este (celelalte butoane sunt ineficiente până când îi stârnești dorința în minte). Folosiți-vă și de afrodisiace senzoriale, ca masajul erotic cu uleiuri aromatice, arta erotică, filme și spectacole erotice, jocuri de rol, muzică erotică, dans (tango) sau orice incită și excită.

Cum îndrăgostiții au imaginația bogată și nu se pot gândi decât la sex, este suficient să li se pună în față mâncăruri afrodisiace prin aspectul lor, prin culoare și textură, care reprezintă simboluri falice (șparanghel, banană, castravete), sau ce pot fi asociate cu activitățile erotice (sosurile, alimentele zemoase). Ai grijă ca atunci când vrei să seduci, să prepari astfel de mâncăruri, iar succesul este sigur.