Maia Morgenstern, 40 de ani de la cununia cu Claudiu Istodor: „Mi-am pus perdeaua bunicii în cap, pe post de voal…”

809

Iubirea lor a trecut prin multe încercări, dar viața i-a adus de fiecare dată împreună. Maia Morgenstern și-a reamintit, la ceas aniversar, cum a fost în ziua în care s-a căsătorit cu Claudiu Istodor.

Maia Morgenstern și Claudiu Istodor și-au unit destinele în urmă cu 40 ani, i-au avut pe cei dragi aproape, iar emoțiile erau mari. Povestea a început să arate altfel după ce în viața lor a apărut Tudor, un băiat care are acum 39 de ani.

Maia Morgenstern, despre căsătoria cu Claudiu Istodor: „M-am dus să mă îmbrac la o prietenă”

Cei doi au făcut doar cununia civilă. Cu toate astea, marea actriță a respectat tradiția și a ales să nu fie văzută de alesul ei înaintea marelui eveniment.

„40 de ani! Fix. Pe cale consecință, că Tudor are 39. Altfel, greu îmi aduceam eu aminte anul, mai ales anul. Cred, totuși că m-am dus să mă îmbrac la o prietenă, să nu mă vezi mireasă înainte de nuntă (mă rog, cununia civilă, că atât s-a putut). Așa parcă zicea tradiția: să nu mă vezi!”, povestește Maia Morgenstern pe o rețea de socializare, despre ziua în care s-a căsătorit cu Claudiu Istodor.

„Rochia de mireasă era ceva special: pânză topită albă, legată în talie cu o bucata de sfoară” Actrița a avut o rochie neconvențională și un buchet cu floarea miresei. Nu aveau multe, dar erau fericiți. Și începeau o viață împreună. „M-am dus, totuși, să mă îmbrac mireasă: mi-am pus perdeaua bunicii în cap, pe post de voal. Perdea croșetata manual, din bumbac și mătase, cu ochiuri mari, ca o plasă de pescar.

Mi-am pus-o pe cap: era foarte grea. Și m-am gândit să prind colțurile de încheieturile fiecărei mâini. A fost bine. Prin ochiurile plasei am strecurat flori de floarea miresei. Din buchetul de mireasă: era vremea lor. Și mai e vremea lor: flori de floarea miresei. Rochia de mireasă era ceva special: pânză topită albă, legată în talie cu o bucata de sfoară! Ceva nemaivăzut. Și nemaiconvențional”, mai spune Maia Morgenstern.

Maia și Claudiu Istodor, de la nuntă la cursuri

Maia Morgenstern și Claudiu Istodor au mers la primărie, apoi s-au oprit în fața măcelăriei să facă poze. Au ajuns în cele din urmă la cursuri, încercați de trăiri.

„Am plecat spre primărie, la Sfat, la Starea Civilă. Pe lângă Foișoru de foc. Ne-am oprit în fața măcelăriei. Fără” satâru’, să stea la poză cu nuntașii: studenți, colegii noștri, care la actorie, care la regie, care la operatorie de film… eram cam la vreo 27…așa. Cred.

Pe urmă ne-au gonit, ca să lăsăm bancurile. Și ne-am căsătorit. Și pe urmă ne-am dus la cursuri, fiecare la clasa lui. Că nu eram colegi de an. Eram soț și soție. Doar. Dor. Claudiu Istodor, la mulți ani”, adaugă vedeta.

Maia Morgensten, mamă la 22 de ani pentru prima oară Maia Morgenstern a fost căsătorită cu actorul Claudiu Istodor din 1983 până în 1999. Cei doi s-au împăcat după 21 de ani de la divorț. Pe lângă Tudor Istodor, Maia Morgenstern mai are două fiice din alte relații, pe Eva Lea Cabiria și pe Ana Isadora.

Maia Morgensten a devenit mamă pentru prima oară la 22 de ani. „Mi-am dorit copii, mi-am dorit frați, mi-am dorit o familie numeroasă. Îmi doream copii cu disperare. Părinții mei s-au ocupat enorm de creșterea iezișorului cel mare, de creșterea lui Tudor”, povestea actrița în podcast.

Era studentă, apoi am fost repartizată ca actriță stagiară la Piatra Neamț. Condițiile de locuit lăsau de dorit. „S-a îmbolnăvit copilul și am fost nevoită să-l las cu mama, deși am crezut și cred că se cuvine să stea lângă părinții săi copilul. Așa gândesc, așa simt.

Se mai instala și sentimentul de vinovăție: E copilul meu, îl iau cu mine!. Și iar îl îmbolnăveam, iar îl aduceam la mama”, mai spunea ea. Au fost momente în care a fost tare greu.

„Nici nu știu dacă deciziile au fost cele mai înțelepte sau mi-a luat-o inima sau instinctul matern înaintea deciziei corecte, înaintea înțelepciunii… cu siguranță nu de puține ori a luat-o inima…”, susține actrița Maia Morgenstern.