Liceul din Romania in care nimeni nu a trecut bacul

800

Pe 3 iulie, rezultatele examenului de Bacalaureat din 2023 au fost făcute publice pe site-ul bacalaureat.edu.ro și afișate pe avizierele centrelor de examen.

Cu toate acestea, într-un liceu din România, niciun elev nu a reușit să promoveze examenul.

Este vorba despre Liceul Tehnologic „Ioan Corivan” din Huși, județul Vaslui, care a obținut cele mai slabe rezultate la Bacalaureat.

Liceul în cauză avea doar doi candidați înscriși la acest examen, însă unul dintre ei a lipsit, iar celălalt a picat.

Acești doi candidați făceau parte din promoțiile anterioare, deoarece liceul nu avea nicio clasă de-a XII-a în acest an, conform informațiilor furnizate de vremeanoua.ro.

Rata de promovare în județul Vaslui, înainte de contestații, este de 68,48% pentru toate promoțiile înscriși în sesiunea iunie-iulie 2023 și de 72,16% pentru promoția curentă.

Cei care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023 au posibilitatea să se înscrie pentru susținerea acestuia în sesiunea din luna august.

Si în două licee din Timiș, nimeni nu a luat Bac-ul

Este vorba despre Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din Biled şi Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Timişoara. Cele două unități au avut, în total, 21 de candidați, și niciunul nu a reușit să promoveze Bacalaureatul, potrivit News.ro.

La polul opus, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” şi la Colegiul National „C.D. Loga”, ambele din Timișoara, au avut o rată de promovare de sută la sută.

La Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” din Timiş, şapte elevi au susţinut examenul de Bacaleureat şi niciunul dintre aceştia nu a promovat. La fel, la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Timişoara unde nicinul dintre cei 14 candidaţi înscrişi la examen nu au promovat.

Rată de promovare de 100% a fost înregistrată la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara şi Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara.