Jurnalista Sanda Nicola, marturisiri dureroase dupa ce i-a murit baietelul, iar apoi a fost diagnosticata cu cancer:

610

Jurnalista Sanda Nicola a fost aspru incercata de soarta, insa a reusit sa treaca cu bine de perioadele negre din viata ei, dar mai ales, sa invete din greseli.

Sanda Nicola are o poveste de viata cel putin impresionanta si pe masura de dureroasa. Iata ca in spatele zambetului sau timid se afla drame cumplite care ar dobori chiar si pe cel mai puternic om din lume.

Sanda Nicola este una dintre cele mai indragite prezentatoare TV de la noi, insa putin stiu ca in spatele imaginii impecabile se ascund lacrimi si poveri pe care jurnalista a incercat intai sa le ascunda si mai apoi sa le infranga si iata ca a reusit. Sanda Nicola a publicat o carte autobiografica, intitulata Carte de identitate, in care a avut curajul sa-si dezvaluie dramele pe care le-a trait din copilarie si pana in prezent.

Sanda Nicola si-a ingropat baietelul nou nascut, apoi a trecut printr-un divort, ca mai apoi, sa duca o lupta grea cu cancerul de col uterin.

În urmă cu ani, când avea doar 27 de ani, Sanda Nicola a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. Despre acesta boala ea a invatat multe, iar odata cu asta, a invatat multe despre propria persoana.

“Singura concluzie e ca trebuie sa lupti, nimeni nu mai ia in calcul alta varianta cand ajunge acolo, decat sa lupte… Cancerul de col uterin… Eu aveam 27 de ani cand am primit acest diagnostic.

Mi s-a propus sa fac histerectomie totala, dar nu as mai fi putut sa fac copii. Am mers pe feelingul meu, am scapat ieftin… am facut o operatie de extirpare si am scapat.

A fost greu sa inteleg ce s-a intamplat. Nu am gasit raspunsurile atunci. Mi-am blestemat meseria atunci, acum nu mai cred asta.

Nu meseria m-a imbolnavit, fumam foarte mult, 20 de ani am fumat, a fost si un stres pe care l-am gestionat prost. Lucrurile pentru mine, azi, sunt asa cum trebuie”, a spus Sandra Nicola intr-un interviu la un post de televiziune.

Pe cand avea doar 5 ani parintii Sandei au divortat, insa durerea cu adevarat mare avea sa o apese multi ani mai tarziu, la varsta de 33 de ani, atunci cand Sanda a aflat ca cel langa care crescuse si pe care-l considera tatal sau, nu este, de fapt, tatal biologic: ”Cand am facut eu 33 de ani, tatal meu s-a imbolnavit foarte tare si mi-a facut aceasta propunere, sa facem testul de paternitate.

El stia sigur, nu avea nicio indoiala, stia si cine este tatal meu biologic. Probabil ca se temea ca o sa moara si nu voia sa plece din aceasta lume fara sa-mi spuna acest lucru. Am vrut o confirmare.

Aveam nevoie sa limpezim lucrurile. Pentru ca eu am tanjit dupa el, am suferit ca nu avem o relatie mai apropiata si asa am inteles. In timpul copilariei eu intrebasem de cateva ori. Auzisem niste discutii in curtea bunicii din partea tatalui.

Am confruntat-o pe tema asta pe mama mea si de fiecare data spunea: «as vrea sa spun ca este unul mai frumos si mai bun, dar nu, el este tatal tau»” – marturisea Sanda Nicola in emisiunea Andreei Esca de la Europa FM. De asemenea, jurnalista a vorbit despre acest episod si in emisiunea Refresh by Oana Turcu, adaugand:

”Mie mi s-a parut tot timpul o distanta intre mine si tatal pe care l-am cunoscut eu. Am incercat sa ma apropii de tata la maturitate, am simtit intotdeauna ca e ceva in neregula cu el.”

Lipsa afectiunii paterne si a sprijinului din partea familiei, dar si faptul ca era obligata sa traiasca in umbra fratilor mai mari au ambitionat-o pe Sanda care a decis la 20 de ani sa fuga de acasa si-si continua visul de a deveni jurnalist. Un an mai tarziu se casatoreste cu Bebe Nicola, producatorul emisiunii pe care ea o prezenta la acea vreme.