„Își dorea o mașină, i-am luat loc de veci”. Tatăl Robertei Maria, tânăra care și-a pierdut viața în accidentul de la 2 Mai, vrea ca șoferul vinovat să plătească: „Să sufere cum suferim noi”.

251

Tatăl Robertei Maria, tânăra ucisă de șoferul drogat la ieșirea din 2 Mai, a venit la Morga din Mangalia pentru a-i ridica trupul neînsuflețit. Bărbatul a declarat că dorește ca tânărul vinovat să facă pușcărie.

„Nu vreau decât să plătească. Nu mă refer financiar. Să facă pușcărie până să se căiască. Să-i pară rău pentru ce a făcut și să vadă și alții”, a povestit tatăl fetei.

Tatăl fetei, Cătălin Ştefan Dragomir a declarat că dorește ca tânărul care a provocat accidentul care a dus la moartea fiicei sale să sufere așa cum suferă el și familia sa.

„Să sufere și ei cum suferim noi. Atât și nimic mai mult. Pușcărie să facă băiatul. Dacă l-aș avea pe copilașul ăsta de 19 ani, teribilistul ăsta cu droguri în fața mea, nu l-aș atinge nici măcar cu o palmă. Deja l-a bătut soarta.

Ce vă pot spune despre copilul meu. Era un copil cuminte și nu pentru că era al meu. A învățat, nu mi-a creat probleme, nu mi-a lipsit de acasă, nu bea, nu fumează și chiar mă mândream și mă mândresc că este copilul meu. Am fost să o recunosc”, a povestit bărbatul.

El a povestit că fiica sosise pe litoral cu o zi înainte de producerea accidentului şi era împreună cu prieteni şi colegi de facultate.

„Vineri veniseră pe litoral, au petrecut seara, s-au întors la cazare. Mergeau la plajă. Mâine, eu şi soţia, cu cealaltă fiică a noastră, care stă la Bucureşti urma să venim noi la cazare, luam copilul şi îşi prelungea sejurul. (…) Erau prieteni şi colegi la facultate”, a mai povestit bărbatul.

El spune că fiica sa i-a făcut o surpriză în urmă cu o lună și jumătate, atunci când a luat permisul de conducere.

„Mi-a zis ‹‹Tati, am luat permisul››, ‹‹Felicitări, tata! Vine tata acasă și mergem să căutom o mașină››. Și nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci. Îşi dorea un A3”, a mai afirmat tatăl fetei.

El a adăugat că tânara era studentă la Geografie turistică, la Bucureşti şi că a luat examenul de bacalaureat cu media 9,81, iar celălalt tânăr decedat era colegul ei. Alături de tânără, la mare se afla și vărul ei care a scăpat fără răni. El a fost cel care și-a anunțat părinții despre eveniment și așa au aflat și părinții tinerei.

„Mulţumim Poliţiei Române. Nu m-a contactat nimeni să ne spună, ‹‹Fata dumneavoastră a păţit ceva››. De aici de la pompe funebre ne-au spus. Poliţia, nu. Aseară m-am apucat să caut eu, numere de telefon, pe internet, la Mangalia (…) Am aflat că a murit de la vărul ei care a scăpat fără nicio vânătaie, doar cu speritura”, a mai afirmat tatăl tinerei.

Reamintim că sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.20, cadrele medicale au fost solicitate să intervină la ieșirea din localitatea 2 Mai, acolo unde o mașină a lovit un grup de opt pietoni.

Din păcate, doi tineri, o femeie de 20 de ani și un bărbat de 21 de ani au murit. Alți trei tineri, o femeie și doi bărbați, de aproximativ 20 de ani au fost transportați la Spitalul Municipal Mangalia, iar ceilalți trei tineri au refuzat transportul la spital

Șoferul a fugit de la locul accidentului, fiind găsit ulterior de oamenii legii în Vama Veche. Testat cu aparatul drogtest, șoferul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină. De asemenea, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. El a fost reținut pentru 24 de ore