Inima lui Lică a cedat după ce și-a văzut soția cuprinsă de flăcări. Ce a postat femeia pe Facebook înainte de tragicul eveniment

541

Doi soți au murit în urma incicentului de la Crevedia.

În urma deflagrației care a avut loc în Crevedia, o femeie a fost cuprinsă de flăcări, iar soțul ei a făcut infarct din cauza șocului suferit.

În momentul în care a avut loc explozia de la stația GPL din Crevedia, cei doi soți, Florica și Lică, se aflau în propria locuință.

Femeia a fost cuprinsă imediat de flăcări, iar din cauza șocului, soțul acesteia a făcu infarct și a murit pe loc. Din păcate, soția care avea arsuri pe 95% din corp, s-a stins la spital, la mai puțin de 18 ore de la tragicul incident.

Femeia își sunase băiatul și tocmai îi spunea că miroase a gaz și ca vede ceva, ca niște aburi, iar conversația s-a întrerupt brusc. Florica fost nimicită de foc chiar în fața soțului său.

O altă femeie, martoră la explozia de la Crevedia, a declarat că “Suntem șocați. Nu ştiu cum arată războiul, dar cred că asta a fost senzația. A luminat cerul, am văzut peste tot flăcări. E greu de descris în cuvinte”.

Din cauza șocului prea mare, Lică a făcut infarct, iar potrivit lui Raed Arafat, liderul DSU, “Nu era ars. Deci acolo a decedat din cauza infarctului”.

Oamenii care îi cunoșteau au fost marcați de tragedia celor doi: “Am auzit despre o rudă. Dar sper să nu. De-a soțului. În împrejurimi are casa…”

Florica a fost dusă de urgență la spitalul Floreasca cu arsuri grave pe aproximativ 95% din suprafața corpului.

Ce a postat Florica pe Facebook înainte de explozie?

Cu doar o zi înainte de explozie, Florica a apucat să posteze pe pagina personală de Facebook un mesaj tulburător: “Este foarte greu să rămâi singur…”

Sotii din Crevedia aveau împreună doi copii, un băiat și o fată. Cei doi au ajuns la Bucureşti pentru a ridica, de la morgă, trupurile părinţilor lor.

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia a primit mai multe amenzi
Stația de GPL care aparține lui Ionuț Daniel Doldurea, fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a fost amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru mai multe nereguli legate de nerespectarea măsurilor de securitate la incendiu, iar în 30 septembrie 2020 firma anunțase autoritățile că închide punctul de lucru.

Pompierii ISU Dâmbovița au făcut în urmă cu doi ani, un control care a scos la iveală o serie de nereguli, iar atunci a fost suspendată autorizația de securitate la incendiu. Din 2020, acționarii firmei au anunțat că au decis să închidă punctul de lucru din Crevedia.

Potrivit generalul maior IGSU Benone Duduc, stația GPL a primit următoarele amenzi:

„În 30 iulie 2020, în urma unor sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv și se constată nu că se respectă măsurile de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu în 2011.

Acea instalație de tip monobloc a fost mutată pe amplasament și nu se mai respectau distanțele de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu.

În consecință, ISU constată pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu și constată utilizare unei pompe neomologate pentru transvazarea GPL-ului dintr-o cisternă în alta, apoi aplică sancțiunea contravențională în valoarea de 10.000 de lei.