Ingredientul cancerigen ignorat de mulți

2870

Uleiul de palmier – cel mai periculos ingredient care duce la formarea metastazelor în corp
Citeste mai putin

Ne-am obișnuit cu faptul că zahărul sau carnea sunt considerate principalele cauze ale apariției cancerului. Cu toate acestea, onco-nutriționistul Marius Văduva a dezvăluit că există un alt ingredient mult mai periculos decât acestea, care poate duce la formarea metastazelor în corp.

Acest ingredient este uleiul de palmier.
Într-o lume dominată de farmacii și supermarketuri pline de produse, adesea cumpărăm medicamente sau suplimente fără a avea o recomandare medicală și fără a efectua analize care să ne indice deficiențele din organism.

În încercarea noastră de a ne îmbunătăți starea de sănătate, reușim să facem exact contrariul. De la produse și programe de slăbit, antibiotice pentru orice durere, până la vitamine și minerale “nevinovate”.

Pe de altă parte, am dezvoltat un obicei de a trata bolile, ignorând faptul că avem și opțiunea de a le preveni. Sute și mii de studii au demonstrat că numeroase boli au la bază deficiențe sau dezechilibre chimice în organism.

Fie că vorbim despre moștenirea nutrițională precară primită de la părinți, fie că nu ne hrănim corespunzător în copilărie sau în viața adultă, aceste deficiențe au un impact semnificativ asupra sănătății noastre.

Marius Văduva, fitoterapeut și onco-nutriționist, a explicat în exclusivitate la emisiunea “iThink” de la Antena 3 CNN, cum putem preveni apariția bolilor și ce trebuie corectat în stilul nostru de viață pentru a sprijini tratamentul cu un stil de viață sănătos.

Top 5 alimente care duc la cancer
În plus, specialistul în nutriție a realizat un top al alimentelor nesănătoase pentru organism care pot duce la cancer. Pe primul loc nu se află zahărul, așa cum crede majoritatea oamenilor, ci uleiul de palmier.

“Există un top al alimentelor periculoase pentru organism. Eu mă ocup în special de bolile oncologice, de aceea am realizat acest top. Ordinea pe care o prezint pacienților este următoarea: pe primul loc se află uleiul de palmier, despre care cred că nu a mai vorbit nimeni până acum. Asta o spun în premieră aici”, a explicat Marius Văduva.

Uleiul de palmier este prezent în majoritatea produselor “sănătoase” pe care le găsim pe rafturile magazinelor. Acidul palmitic din uleiul de palmier este primul carcinogen care accelerează formarea metastazelor în corpul uman, potrivit unor studii medicale realizate în Spania și confirmate de Universitatea Cambridge.

Pe locul doi în acest top se află zahărul. După uleiul de palmier și acidul palmitic, zahărul reprezintă al doilea produs care poate duce la apariția cancerului.

Pe locul trei se află lactatele de vacă, care nu sunt recomandate de către nutriționist. Acestea sunt foarte dăunătoare sistemului digestiv și intestinal, iar factorul estrogenic din laptele de vacă poate crește semnificativ riscul de cancer la sân, ovare, uter, col uterin sau endometru la femei. De asemenea, lactatele de vacă sunt inflamatorii, iar niciun tip de cancer nu apare fără o inflamație.

Carnea roșie se află pe locul patru în acest top al alimentelor dăunătoare. Carnea de vită în special trebuie consumată cu moderație, deoarece este adesea tratată cu antibiotice, iar consumul excesiv duce la dezvoltarea rezistenței la aceste medicamente.

Pe locul cinci se află o multitudine de alimente, precum băuturile carbogazoase, fast food-ul sau alimentele prăjite sub diverse forme. Acestea ar trebui evitate pentru a menține o stare de sănătate optimă.

Astfel, avem posibilitatea de a ne preveni bolile prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin evitarea acestor alimente periculoase. Este important să ne informăm și să luăm măsuri pentru a ne proteja sănătatea și a ne menține într-o formă fizică bună.