Incendiu în curtea Spitalului Robănescu din București. Au intervenit zeci de pompieri și ambulanțe. Zeci de copii, evacuați și transferați la Marie Curie

736

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu. Explozie urmată de incendiu la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu , marți seara.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie: „Toți au fost preluați, iar acum au ajuns în saloane”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Denis Stănescu, în această seară au fost mai multe pene de curent, iar generatorul ar fi explodat în urma acestor probleme.

Reprezentantul spitalului a adus lămuriri cu privire la numărul copiilor și al aparținătorilor ajunși la Marie Curie. Deși inițial s-a anunțat că ar fi vorba despre 110 minori, Denis Stănescu a transmis că este vorba despre 79 de pacienți și 21 de aparținători transferați la unitatea medicală.

„Sunt în siguranță. Vor sta cât este nevoie. Copiii erau veniți din toată țara pentru gimnastică și recuperare.

Toți au fost preluați, iar acum au ajuns în saloane.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie.

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu. Explozie urmată de incendiu la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu , marți seara. Mobilizare majoră de forțe, după ce un transformator a explodat și un incendiu a izbucnit.

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu din București

Focul s-a propagat la două autoturisme, existând riscul extinderii la clădirea medicală. Flăcările s-au manifestat violent, potrivit pompierilor.

În urma incendiului, pacienții au fost evacuați. Vorbim de 110 copii cu dizabilități, care se aflau în interior. Totodată, personalul medical a fost evacuat.

Potrivit martorilor, spitalul este inundat de fum în urma degajărilor. Tocmai de aceea, a fost luată decizia ca toți pacienții și personalul medical din Spitalului Robănescu să fie evacuați.

Din fericire, din primele informații aflăm că nu au existat victime în urma acestui incendiu.

Purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Ana Covașniuc, a transmis că incendiul a fost localizat. Sunt desfășurate căutări pentru a verifica dacă au rămas persoane în unitatea medicală.