Surplusul de grăsime nu are doar un efect estetic negativ, ci este și dăunător pentru sănătate.
Există o dietă foarte eficientă, care a “cucerit” deja întreaga lume. De fapt ea a și fost denumit “Senzație” și ei îi este dedicat articolul nostru de azi.
Aceasta este o dietă hipocalorică moderată și destul de îndelungată: ea poate fi practicată până la 3 săptămâni.
Autorii dietei “Senzație” afirmă că în fiecare săptămână greutatea corporală scade cu 3-5 kg, respectiv greutatea totală pierdută după 3 săptămâni ar fi de circa 7-12 kg. În plus aceste kilograme nu vor mai reveni timp de 3 ani.
Dietă echilibrată
Vă prezentăm meniul pentru 7 zile, fiecare săptămână de dietă având același meniu. Dar să aveți în vedere că nu e obligatoriu să țineți dieta tocmai 3 săptămâni. Ar trebui să vă stabiliți un obiectiv și să vă opriți imediat ce îl atingeți. Între mese puteți consuma apă plată.
Meniul pentru o săptămână
Ziua 1
Dejun: o ceașcă de cafea.
Prânz: 2 ouă fierte, salată de spanac sau de morcov fiert cu adaos de ulei vegetal, o roșie sau un pahar de suc de tomate fără zahăr.
Cină: 200-250 g de steak prăjit pe ulei vegetal, salată din legume proaspete (varză, sfeclă, morcov) cu adaos de ulei vegetal.
Ziua 2
Dejun: o ceașcă de cafea, un pesmet.
Prânz: 100 g de steak, salată din legume proaspete.
Cină: 200 g de carne de vită (nu foarte grasă), un pahar de lapte acru, chefir sau iaurt natural.
Ziua 3
Dejun: o ceașcă de cafea, un pesmet.
Prânz: un morcov, o sfeclă sau o rădăcină de țelină prăjite pe ulei vegetal, o roșie sau un pahar de suc de tomate, o mandarină sau prună, 1-2 portocale.
Cină: la fel ca și prânzul.
Ziua 4
Dejun: o ceașcă de cafea.
Prânz: un ou fiert, 3-4 morcovi fierți (puteți face o salată, adăugând ulei vegetal), 150 g de cașcaval.
Cină: salată de fructe (fără banane).
Ziua 5
Dejun: un morcov proaspăt ras, stropit cu puțin suc de lămâie.
Prânz: 500 g de pește fiert sau preparat la baine marie, 1 roșie sau un pahar de suc de tomate.
Cină: o bucată relativ mică de steak, salată din legume proaspete (varză, sfeclă, morcov, castraveți, ardei gras).
Ziua 6
Dejun: o ceașcă de cafea.
Prânz: 500 g de carne de pui preparată la baine marie sau coaptă în folie de aluminiu.
Cină: 2 ouă fierte, morcov proaspăt ras, o ceașcă de ceai.
Ziua 7
Dejun: o ceașcă de ceai.
Prânz: 150-200 g de carne de vită preparată la baine marie sau fiartă, un măr.
Cină: la fel ca și prânzul.
E interesant că pe parcursul acestei diete practic nu vă veți simți înfometată, căci porțiile indicate sunt suficiente pentru a menține funcționalitatea organismului la un nivel normal.
Bucatele din carne și legumele cu adaos de ulei îi vor oferi organismului cantitatea necesară de microelemente și vitamine.
Bineînțeles înainte de a începe o oarecare dietă este indicat să consultați medicul specialist. Vă dorim multă sănătate și un corp frumos!
„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic.