Explozie puternică la o magistrală de gaz de la Călimănești. Patru persoane au murit. Care a fost cauza Update

1918

Explozie urmată de incendiu, la magistrala de gaz de la Călimănești. Patru oameni au murit, iar alții 5 sunt răniți, ajungând la spital

Cauza producerii exploziei devastatoare. Ce spune prefectul județului Vrancea

Apar noi informații cu privire la tragedia care s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, la Călimănești, în județul Vrancea. Primele cercetări arată că explozia a avut loc în momentul în care un utilaj de săpat a lovit o conductă în care se afla gaz.

Cele patru victime au fost găsite carbonizate, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea. Două dintre persoanele rănite au suferit arsuri, fiind transportate la spitale din București.

Ceilalți răniți au ajuns la Spitalul Municipal Adjud. Pompierii spun că incendiul a fost stins după aproximativ trei ore. În continuare se intervine pentru răcirea utilajelor aflate în zona în care flăcările s-au manifestat

Respectiva conductă ar fi fost la o adâncime mică, de 30 de cm. „Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei.

Se spune că era la o adâncime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”, a transmis prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, pentru Digi24.

Amintim că explozia s-a soldat cu patru morți și cinci răniți, toate victimele fiind muncitori care efectuau lucrări pe Autostrada Moldovei. Oamenii își desfășurau activitatea în trei schimburi, pe șantierul firmelor lui Dorinel Umbrărescu.

„Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei.

Se spune că era la o adâncime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”, a transmis prefectul de Vrancea, Nicușor Halici.

De altfel, a fost emis un mesaj RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum. Localnicii au fost sfătuiți să evite zona respectivă. Traficul rutier a fost blocat până la ora 02:00, pe cinci kilometri din drumul național DN 2- E85.

În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti.

În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a transmis ISU Vrancea.

Principala ipoteză este că tragedia ar fi fost provocată de o eroare umană. Se pare că muncitorii care lucrau la autostradă ar fi lovit magistrala de gaz, moment în care s-ar fi produs explozia.