El este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 29 de ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil

1101

O adevărată nenorocire s-a abătut asupra României, în noaptea de miercuri spre joi, când patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, pe un şantier, la Călimăneşti.

Doi bărbaţi, de 61 şi 53 de ani, prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.

Marius avea 29 ani, se însurase şi urma să devină tată

Poveştile triste şi emoţionante ale victimelor au îndoliat o zonă întreagă. De exemplu, unul dintre cei patru muncitori morți în explozia de la Călimănești este din comuna Cârligele, județul Vrancea.

Marius avea 29 de ani și se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni, pe 2 septembrie.

Soția sa este însărcinată în luna a cincea și este educatoare în Cârligele. În momentul tragediei, Marius conducea un utilaj.

Soţia îndurerată şi bebeluşul care va veni pe lume au rămas acum în grija rudelor.

Transgaz dă vina pe firma de construcţii

Transgaz SA a transmis că firma de construcții care execută lucrările la autostrada A7 nu avea aviz de relocare a conductei de gaz care se intersectează cu traseul autostrăzii. Avizul trebuia emis de Transgaz.

„Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea «Autostrada Focșani – Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea», acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, se arată în comunicatul Transgaz.