Elena Udrea, eliberată din penitenciar pentru trei ore, de ziua fiicei ei. Unde s-au văzut și cum a fost revederea: “Multe lacrimi”

801

Elena Udrea a trăit emoții mari vineri, de Sfânta Maria Mică, zi în care a ieșit din penitenciar și a putut să-și va dă fiica, pentru câteva ore. Unde s-au întâlnit cele două și ce spune iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, despre revedere.

„Este al doilea an în care solicit să mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuză acest drept.​

Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care executa o pedeapsă cu închisoarea, în practică această posibilitatea este aproape inexistentă”, scria Elena Udrea, pe 3 septembrie, pe pagina ei de Facebook. Elena Udrea se află după gratii, la penitenciarul Târgșor, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Și iată că nu a avut mult de așteptat, căci pe 8 septembrie, în ziua de Sfânta Maria, când fiica ei își sărbătorește ziua onomastică, ea și-a văzut copila într-un loc încărcat de har, și anume Mănăstirea Ghighiu, din județul Prahova.

Elena Udrea, dar și alte două deținute, au avut permisiunea de a ieși din penitenciar, relatează Realitatea.net. Toate au petrecut trei ore la Mănăstirea Ghighiu alături de copiii lor, vineri, 8 septembrie. Au avut parte de un eveniment emoționant, potrivit surselor, cei mici au primit cadouri, au stat în aer liber și s-au jucat. Eva, fiica Elenei Udrea, care urmează să împlinească 5 ani pe 20 septembrie, a stat numai în brațele mamei sale și amândouă s-au bucurat din plin de momente.

Adrian Alexandrov: „Eu sunt și mamă, și tată, și bonă, și bunică și prieten de joacă”

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, a relatat despre întâlnirea dintre cele două, mamă și fiică. „Am văzut că la televizor s-a spus, la mai multe posturi, că a fost permisie. Nu, nu a fost o permisie. A fost un eveniment organizat de către cei de la penitenciar probabil, într-o colaborare cu cei de la asistență socială.

Au fost mai multe mame cu copiii lor, cei care au fost prezenți la acest eveniment. Am vrut să îi fac o surpriză pentru că, după un an și jumătate, aproape doi, a fost pentru prima dată când am schimbat locul unde ne vedeam cu Elena și a rămas chiar foarte plăcut surprinsă de surpriza pe care i-am făcut-o. Multe lacrimi și din partea mamelor, și din partea copiilor. S-au jucat, au explorat grădina din curtea mănăstirii, un loc deosebit de frumos.

A fost un moment destul de emoționant și cred că acest tip de vizită în aer liber este foarte benefic și foarte sănătos pentru cei mici, în special”, a declarat Alexandru Alexandrov.

Adrian Alexandrov a povestit și cât de dificil îi este să o crească singur pe Eva Maria și să îi ascundă adevărul despre mama sa. „La un moment dat pe mine a început așa mă întrebe sub diferite moduri. Și cred că a început să înțeleagă că se întâmplă ceva, că nu e normal și că mereu se văd în același loc. Mă încearcă și pe mine emoții. Eu sunt și mamă, și tată, și bonă, și bunică și prieten de joacă și toate”, a mai precizat omul de afaceri.

Elena Udrea execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a născut-o pe Eva Maria pe 20 septembrie 2018 departe de țară, în Costa Rica, acolo unde fugise ca să scape de pedeapsa definitivă de 6 ani de pușcărie pe care o primise în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru Elena Udrea se află acum în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Sentinţa definitivă de condamnare a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare

După decizia definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute, Udrea a încercat să fugă din țară și a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest timp de peste două luni, timp în care s-a derulat procesul de extrădare. Ea a fost adusă în 16 iunie 2022 în România și a fost încarcerată la Penitenciarul Târgșor.