Doliu în lumea artelor. Filmul românesc e mult mai sărac după această dispariție

547

Doliu în cinematografie. Industria peliculelor românești trece prin momente grele după trecerea în neființă a acestei artiste.

Doliu în lumea artelor. Filmul românesc e mult mai sărac după această dispariție. Anunțul a fost făcut pe o pagină de pe Facebook, unde oamenii au lăsat numeroase mesaje de condoleanțe. Regretata actriță avea numai 56 de ani.

Doliu în cinematografie. Industria peliculelor românești trece prin momente grele după trecerea în neființă a acestei artiste

Doliu în cinematografie. Industria peliculelor românești trece prin momente grele după trecerea în neființă a acestei artiste. Pagina Duminici la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra a anunțat că Adina Cristescu a murit.

Vedeta din producțiile Aferim și 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile avea numai 56 de ani, fiind născută pe 17 august 1967, la București. În momentul de față nu se cunoaște cauza decesului. Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la capela Bisericii Boteanu, din spatele Ateneului Român

Slujba de înmormântare are loc la Biserica Domnească Constantin Brâncoveanu din comuna Potlogi din județul Dâmbovița.

„Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela, de poveste… Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului.

Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor! Şi să veghezi dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste Duminici la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra ce vor urma, căci din Poveste mult mai este…”, este anunțul făcut public pe Facebook despre moartea actriței.

Marian Râlea și Monica Davidescu au transmis mesaje emoționante după ce au aflat de trecerea în neființă a artistei Adina Cristescu. Regretata actriță este cunoscută pentru talentul său, lucrând cu regizori precum Radu Jude și Cristi Puiu.

Cine a fost actrița Adina Cristescu
Adina Cristescu are o carieră înfloritoare ca și vedetă de teatru și voce, dar a lucrat și ca profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film. A absolvit studiile IATC Ion Luca Caragiale (UNATC) și a j

Printre instituțiile unde a performat de-a lungul vremii se numără Teatrul Național Ion Luca Caragiale, Teatrul Odeon și Teatrul Excelsior. De asemenea, a jucat în filme ca Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari și Aferim.

Totodată, regretata Adina Cristescu a putut fi urmărită și în pelicula 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, lansată în anul 2007, și unde a avut mai mulți colegi renumiți. Și-a lăsat amprenta în actorie prin rolul de Buna Poveștilor.

Mai mult decât atât, regretata actriță a mai fost remarcată în alte distribuții importante precum: Cenușa păsării din vis (1989) sau Prea târziu (1996). În plus, artista a reprezentat o importantă figură în lumea artistică din România.