Desert rafinat fara coacere, un deliciu savuros

442

Crema de ciocolata – ingrediente:

600 g ciocolata 40% cacao, 600 ml frisca naturala min 30% grasime, , 100 g unt gras 82% grasime

Crema de vanilie – ingrediente:

200 gr zahăr, 100 gr unt, 1 litru de lapte, 2 gălbenuşuri, 2 pliculete zahăr vanilat, 10 linguri amidon, o fiola esenţă de vanilie, putina sare

Alte ingrediente:

1,5 kg de biscuiti de vanilie simpli, 150 ml cafea solubila, 50 g ciocolata pentru ras deasupra

MOD DE PREPARARE

Prepararea cremei de ciocolata :  Intr-o oala punem la fiert cu foc mediu frisca naturala lichida si o amestecam. Dupa ce a inceput sa fiarba frisca  stingem focul. Rupem ciocolata in bucati mici si punem bucatile de ciocolata in frisca fierbinte apoi le afundam in frisca. Acoperim oala si lasam asa aproximativ 5 minute.

Apoi cu un tel incepem sa amestecam incet pana ce ciocolata se topeste si compozitia devine omogena, in final devine usor cremoasa si capata o nuanta de maro. Trebuie sa amestecam pana bucatile de ciocolata se topest definitiv. Apot taiem untul in cuburi si il adaugam in compozitie. Amestecam bine pana cand devine omogen, o lasam la racit si apoi o punem o ora la congelator. Se poate da aroma cremei cu vanilie sau rom dupa preferinte punandu-le peste crema rece.

Crema de ciocolata trebuie sa fie foarte bine racita inainte de a o mixa. O mixam la viteza mare pana devine cremoasa si aerata Frisca ajuta la aerarea compozitiei. Cand terminam mixarea crema va deveni mai deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. Nu exagerati durata mixarii pentru ca se poate taia crema.

Prepararea cremei de vanilie: Punem intr-o cratita laptele rece, adaugand peste acesta amidon, doua galbenusuri batute, cele 200 gr zahar, putina sare si zahar vanilat. Amestecam bine compozitia si punem pe foc mic. Amestecam tot timpul pentru a nu se lipi crema. Dupa ce compozitia devine groasa o lasam la racit. Mixam untul pana acesta devine spumos si adaugam incet pe el crema deja racita. mixam foarte bine esenta de vanilie.

Prepararea desertului:

Punem folie alimentara pe o tava 25/30 cm care are pereti detasabili. Trecem rapid prin cafea biscuitii si asezam in tava un prim strat de biscuiti. Nu trebuie tinuti prea mult in cafea pentru ca se inmoaie prea tare. Pe biscuitii asezati se pune un strat de crema de vanilie si se niveleaza.

Adaugam apoi inca un strat de biscuiti si punem pe acesta un strat gros de crema de ciocolata, apoi inca un strat de biscuiti trecuti prin cafea. deasupra ultimuli strat de biscuiti se niveleaza uniform crema de vanilie ramasa. Se presara ciocolata rasa deasupra si se pune prajitura la rece. Dupa racire poate fi portionata.

Sa aveti spor la gatit si Pofta buna!