Cum arată acum Dana Deac după ce a învins de 6 ori cancerul! E total transformată

288

Jurnalista a reușit să învingă de șase ori această boală incurabilă și a găsit puterea să vorbească despre problemele cu care s-a confruntat în ultimii ani.

‘E frisonant când auzi. Și nu sunt singura. După acele iradieri din 2008 nu m-am gândit niciodată că voi mai face cancer și că ele vor cauza un nou cancer. Nimeni nu mi-a spus că ar putea exista posibilitatea de a face cancer tiroidian.

Acum, după ce l-am făcut, toți au fost convinși și fermi că l-am făcut din cauza iradierilor de la prima operație.

Am întrebat de ce mă pun să fac din nou iradieri’,mărturisea vedeta în 2019. În timp ce lupta cu cancerul, Dana Deac s-a angajat la o fundație înființată de o companie de telecomunicații.

În trecut, aceasta era cunoscută de pe vremea când activa la televiziunea Tele 7abc, ca realizator al emisiunilor jurnalistice “Cutia neagră”, “60 de minute cu Dana Deac”

In prezent, Dana Deac a renutat la televiziune si lucreaza pentru o fundatie infiintata de o companie de telecomunicatii.

In paralel, ea reprezinta interesele pacientilor din oncologie si incearca sa aprobe prin intermediul Parlamentului European un set de standarde comune si reglementari care sa stearga discrepantele in tratamentele oncologice si inegalitatii in medicina oncologica in statele din cadrul UE.

‘Când eşti pe micul ecran, viaţa ta nu-ţi mai aparţine în totalitate. Eşti expus şi acest fapt vine la pachet cu notorietatea. Cancerul meu în formă de fluture ar fi fost cunoscut doar de cei apropiaţi mie.

Campania declanşată în presă pentru a fi ajutată financiar, suportul primit din partea Fundaţiei Renaşterea au contat extrem de mult pentru însănătoşirea mea.

Ce a urmat de atunci ţine de o istorie personală pe care am împărţit-o cu tot atâţia îngeri, aşa îmi place mie să le spun, dar şi cu tot atâţia detractori.

Am trecut prin multe în aceşti zece ani. Dar retragerea mea nu a fost totală.Nu am răspuns niciodată cu aceeaşi monedă celor ce mi-au produs suferinţă.

Încercările prin care am trecut m-au înţelepţit. Mi-au arătat adevărata valoare a vieţii. Sunt unul din oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri şi victorii, dar fără să fi câştigat bătălia în mod definitiv’, mărturisea Dana Deac.

Dornică să îi ajute și pe alții, Dana Deac prezintă acum emisiunea “Bine faci, bine găseşti!”. Vedeta s-a transformat total din cauza cancerului.

„Ideea mea a fost ca, dincolo de emisiunile de divertisment, inclusiv social, cum este producţia care ajunge să construiască nişte case celor care le scriu, să avem o producţie dedicată binelui pe care puţini oameni îl fac, dar îl fac, dar nu au loc nici în ştiri şi nici în alte programe.

Eu am pornit o căutare a celor care fac bine şi mă încăpăţânez să îi arăt la televizor. Iar acest demers l-am început cu exemple din familiile regale”, a declarat aceasta.

A trebuit sa fac operatia repede, nu puteam astepta pana pe 14 septembrie fiindca era prea mult si prea periculos pentru mine si asa a aparut sansa mea, sa ajung in Turcia”, spunea Dana Deac in urma cu un an.

”In momentul in care vezi moartea cu ochii de atatea ori, nu ai nici o posibilitate de a alege singur. Asta o inteleg cei care au fost sau sunt in situatia mea. Nu ai cum singur.

Eu nu am vazut pe nimeni sa se ridice singur, fara ajutor. (…) A patra oara cand am facut cancer a fost mai grav decat primele dati. Aveam celule de cancer in limfa si in sange, iar asta a fost o veste foarte dura.

Si nu gaseam solutii dar nici nu am vrut sa renunt. Unii aleg sa renunte, eu am refuzat”, a povestit Dana Deac.