CTP, reacție dură după tragedia de la 2 Mai: “Progenitura cretinoidă va face pușcărie sau nu. Adevărații făptuitori, părinții ucigașului”

3405

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul caracteristic tragedia din stațiunea 2 Mai, unde doi tineri au fost uciși pe drum.

Cristian Tudor Popescu e de părere că principalii vinovați pentru această tragedie ar fi părinții lui Vlad Pascu, milionarii dezvoltatori imobiliari care au ”antrenat și înarmat un terorist sinucigaș”, pe care l-au aruncat între oameni. Cel mai trist, subliniază Cristian Tudor Popescu, adevărații autori ai tragediei nu vor putea fi pedepsiți prin lege.

CTP, reacție dură după tragedia de la 2 Mai
”Crimă cu premeditare. Nu pot să scriu prea mult despre omorârea celor doi copii buni și curați de către progenitura cretinoidă, pentru că mă gâtuie furia. Dar asta trebuie să spun: Nu-i un accident, este o crimă cu premeditare. Iar autorii nu pot fi pedepsiți prin lege. Progenitura cretinoidă și arogantă va face pușcărie – sau nu. Polițiștii care puteau să-l oprească și n-au făcut-o, din prostie sau ticăloșie, vor fi sancționați – sau nu.

Dar pentru adevărații făptuitori, părinții ucigașului, legea nu prevede nimic. Genul acesta de oameni a împânzit România: au bani căpiță, acareturi, relații, influență, obținute prin orice mijloace. Din înălțimea poziției lor în societate, îi satisface în mod deosebit să-i umilească în fel și chip pe amărășteni. Pentru ei, ăsta e condimentul suprem, cu care viața are gust.

O fac direct, sau prin odrasle. De aceea le cumpără mașini dărâmătoare și le dau bani câți cer. Nu din amor părintesc, așa cum pretind, ci pentru a fi umiliți astfel copiii altora – și, prin ei, părinții. Dacă se întâmplă să și moară și ai lor să sufere până la ruperea sufletului, asta e.

Știau foarte bine că fiul lor nu poate să facă decât mult rău în jur. Numitul Vlad a fost antrenat de părinții săi, înarmat și aruncat între oameni ca un terorist sinucigaș”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Între timp, părinții lui Vlad Pascu, Miruna și Mihai Pascu, au reacționat printr-un comunicat de presă și au anunțat că suferă după această tragedie, produsă de copilul lor drogat.

Cei doi susțin că nu vor încerca să-și scape copilul de pușcărie, în condițiile în care societatea și-a pierdut încrederea în autorități.

”Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.

Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găși o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente. Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ușoară pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, au transmis părinții pentru Hotnews.ro.

Deși avocatul lui Vlad Pascu a anunțat că acesta e un copil cuminte care vine dintr-o familie normală, informațiile și imaginile apărute în presă și pe rețelele de socializare în ultima perioadă contrazic categoric acest scenariu.

În fapt, părinții lui Vlad Pascu ar fi milionari cu un trecut dubios, în timp ce tânărul ar fi un copil de bani gata dependent de droguri și un scandalagiu faimos la el în cartier.