Cornulețe pufoase cu smântână și unt, umplute cu gem și nucă

244

Aluat – ingrediente:

300gr făină, 150 gr unt cu 82% gras, un ou, 100 gr smântână fermentată 25%, 1 plic zahăr vanilat, sare 3 grame, 1 linguriță coajă de lămâie rasă

Umplutura – ingrediente:

150 gr nucă măcinată, 250 gr gem

Altele

100 gr zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se pune făina și se mixeaza bine cu sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Se adaugă untul rece, tăiat in cubulețe. Se mărunțește untul cu o furculita  în făină până se ajunge la  acea compozitie nisipoasa. Apoi dupa ce am realizat compozitia nisipoasa punem oul bătut și smântâna.

Frământăm cu mana pana obtinem un aluat omogen. Pentru un aluat pufos si fraged frământam cât mai repede și mai puțin aluatul, numai pana cand obtinem un amestec total omogen.

Dupa ce am realizat compozitia omogena impartim aluatul in doua jumatati egale, le facem plate, le înfoliem si la punem in frigider cam 30 de minute sa se raceasca. Apoi se incalzeste cuptorul la 185 gr. Pregatim doua tăvi, si punem hârtie de copt in acestea.

Dupa cele 30 de minute se pune faina pe un blat. Taiem bucatile de aluat in parti mai mici pe care le intindem cu un sucitor in forma unui cerc cu grosimea de 2-3 mm. Taiem fiecare cerc in 7 triunghiuri.

Amestecam gemul cu nuca macinata pentru umplutura. Pe fiecare triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam incet spre varf. Astfel vom obtine niste cornulete delicate.

Asezam aceste cornulețe în tavă, distanțandu-le între ele pentru ca vor mai creste la copt desi nu am adaugat praf de copt. Punem cornuletele la copt în cuptor la temperatura de 185 gr aproximativ 15 minute pana capata un aspect frumos rumenit. Apoi dupa ce coacerea e gata presaram zahar pudra pe ele cat sunt fierbinti pana le acoperim total cu zahar.

Sa aveti spor la gatiti si pofta buna!