Coco Chanel: „Cu cât bărbatul e mai prost și mai ratat, cu atât…”

5224

Legendara creatoare de modă din Franța a devenit unul din simbolurile lumii modei. Ea și-a pus semnătura pe numeroase creații, a creat un stil propriu, inconfundabil și irepetabil, popular până în zilele noastre.

În plus față de aceste elemente binecunoscute, Coco Chanel avea o viziune proprie și originală asupra vieții. Iată câteva din frazele sale nemuritoare, potrivit femeide10.ro:

Mâinile reprezintă cartea de vizită a femeii. Gâtul – este buletinul, iar sânii – pașaportul!

* Atenție! Nu vi se va da o a doua șansă pentru a produce o „primă impresie”!

* Vârsta nu este cel mai important lucru pentru o femeie: poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare – la 40 , dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții tale.

* Iată un paradox: cu cât bărbatul este mai prost și mai ratat, cu atât pretențiile lui față de femeie sunt mai mari!

* Bărbatul care este predispus la a face gesturi, este condamnat să fie iubit.

* Dacă o femeie v-a fermecat, cu frumusețea sa, dar nu vă puteți aminti cu ce a fost îmbrăcată, înseamnă că ținuta ei a fost perfectă.

* Accesoriul ideal pentru orice femeie – este un bărbat frumos.

* Nimic nu îmbătrânește mai tare o femeie, decât o ținută prea sofisticată.

* Adevărata mărinimie este atunci când ierți oamenii nerecunoscători.

* Pentru libertate,nici o sumă de bani nu este exagerat de mare.

* Există oameni care au bani, și oameni bogați.

* Totul se află în mâinile noastre , de aceea nu avem voie să-i dăm drumul!

Lucruri pe care nu le ştiai despre Coco Chanel

Când amintim de Coco Chanel, amintim, de fapt, de cea mai puternică femeie din lumea modei. Gabrielle Bonheur Chanel s-a născut în 1883 în Saumur, Maine-et-Loire, Franţa. Aceasta a reuşit să-şi creeze propriul imperiu într-o lume a bărbaţilor. Întotdeauna a vrut să le fie egală, ba chiar, de cele mai multe ori, a reuşit să fie mai bună decât ei. A fost unul dintre cei mai nonconformişti designer şi va rămâne una dintre cele mai importante şi influente pesonalităţi din industria modei, în special, pentru că a dat naştere lookului femeii moderne.

Înainte de a deveni designer, aceasta a fost cântăreaţă de cabaret. În felul acesta a reuşit ca prin performanţa sa să fie apreciată şi să câştige primii bani.

“Ko Ko Ri Ko”. Gabrielle Chanel a preluat numele “Coco” în momentul în care s-a apucat de cântat. Aceasta era întotdeauna identificată cu două melodii foarte cunoscute şi anume “Ko Ko Ri Ko” şi „Qui qu`a vu Coco”. Mai târziu, aceasta a susţinut că acesta era, de fapt, pseudonimul dat de tatăl său.

A introdus pantalonii în garderoba feminină. Prima oară când Coco Chanel a purtat pantaloni a fost în Veneţia, când aceasta voia să călătorească cu gondola mult mai uşor. De asemenea, a decis că nu este deloc confortabil pentru o femeie să călărească în timp ce poartă o fustă lungă.

A lansat prima sa aromă. Unul dintre cele mai faimoase parfumuri pe care le-a creat este Chanel No 5, acesta fiind lansat în anul 1921. De altfel, acesta a devenit foarte cunoscut mai ales când Marilyn Monroe a fost întrebată ce poartă când stă în pat, răspunsul ei fiind “Doar câteva picături de Chanel No 5“. Chanel No 5 a fost creat în urma unei dorinţe: “Un parfum de femeie cu aromă de femeie”

A fost crescută într-un orfelinat. Când Chanel avea 12 ani, mama acesteia a murit de bronşită. Astfel, tatăl său, i-a trimis pe cei doi fraţi să muncească la o fermă şi le-a lăsat pe cele trei surori la orfelinatul bisericii catolice Aubazine.

A intrat în lumea modei când a început să creeze pălării. În 1910, aceasta şi-a deschis un boutique pe strada 21 Cambon, în Paris, numit Chanel Modes. Primele sale cliente erau femei simple, dar în timp, figuri importante şi-au făcut apariţia.

A locuit într-un hotel mai bine de 30 de ani. Coco Chanel a trăit o viaţă solitară, fiind rezidenta hotelului Ritz din Paris unde, în 1971, la vârsta de 87 de ani, moare. Pe timpul zilei, aceasta stătea în apartamentul său care se afla sub atelier, iar nopţile şi le petrecea la Ritz. În fiecare zi, după ce pleca de la hotel, portarul chema întotdeauna un angajat să parfumeze casa scării înaintea sosirii ei.

A inventat costumul pentru femei. Lumea modei feminine a fost revoluţionată de Coco Chanel, aceasta eliberându-le pe femei de rochiile şi fustele care nu erau deloc concepute pentru a le permite mişcarea. Cel mai popular costum realizat de Coco Chanel a fost de inspiraţie militară, cu buzunare şi butoni care arătau precum nişte bijuterii.

Avea o personalitate acră. Niciodată nu a ratat oportunitatea de a-i critica pe contemporanii săi. Aceasta l-a acuzat pe Christian Dior că îmbracă femeile ca pe nişte fotolii . În 1954, aceasta este intervievată de Vogue unde, susţine că întotdeauna a fost copiată de alţii.